torstai 30. toukokuuta 2013

Lammastelua

Töitten jälkeen suunnattiin taas Siuroon sillä oli Annen kanssa treffit paimennuksen merkeissä. Keli oli hyvä aurinko paisto mutta ei ollu tappokuuma. 

Ekaks otettiin perusreeniä eli hakukaaria ja peruskuljetusta, tarkotuksena päästää höyryt ulos. Alusta asti oli nyt huomattavasti rauhallisempaa menoo kuin viime viikolla. Jostain syystä tänään oikeelle kaaret oli hankalia, Trip koitti luistaa hommista ja ei lähteny kunnolla kaarelle. Huomautuksesta otti välillä muka itteensä ja koitti lähtee väärään suuntaan tai jättää kaari kesken. Tää herkkä piirre on kyllä hauska tässä koirassa toki on kivempi opetella paimennusta kun se on herkkä kuin se että sitä joutuis kovasti huomauttaan. 

Sitten alotettiin poispäinajon opettelua. Tehtiin niin että kuljin koiran ja lampaiden välissä sivuetäisyyttä vähän ottaen. Heti kun koitti lähtee kaarelle niin homma seis. Tehtiin pieniä kaaria ja ajoo niin että olin molemmilla puolilla. Saatiin kivoja pätkiä aikseks ja lopetettiin hyvään pätkään.


Toka kierros otettiin vallan poispäinajo reeniä ja oli hauska nähdä miten koira käytti päätään kun nyt joutu opetteleen uutta. Hommassa toki oli vielä se vaikeus että joutu oleen kokoajan kontrollissa kunnolla. Välillä kierrätin enemmän kaarella mutta kovasti koittaa stopata tasapainoon tai just vähän ennen, tähän reeniä. Kivaa settiä saatiin aikaseks ja lopetettiin ennenkö koira oli liian väsy. Hyvin meinaan väsähti tässä ajattelureenissä. 


Sunnuntaina päästäänkin reenaan Askolaan paimennusta ja lauantaina alueellisen valmennuksen agireenit joten ohjelmaa riittää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti