perjantai 24. toukokuuta 2013

Lammastelua

Eilen töiden jälkeisen lenkin jälkeen suunnattiin kohti Siuroo sillä päästiin Annen kanssa paimentaan. Lampaat oli huomattavasti liikkuvampia kuin mihin ollaan totuttu, nää lampaat on Harrinkarin Tiinalta mutta onneks ei oo niitä isoja kavereita.  Lambit oli isolla laitumella ja Metku kävi niitä keräämässä lähemmäks. Meille ei tauon jälkeen sopinu iso pelto joten lampaat siirrettiin pieneen aitaukseen. Ensin tehtiin hakukaaria ja koiralla oli enemmän virtaa kuin korvia :) oli meinaan aikamoista vauhtia mitä ampuili. Otin aurauskepin käyttöön kun kaarella ei ottanu tarpeeks väliä lampaisiin niin näin saatiin kaaret aukee. Asia mikä kepeistä seuras oli että Trip ei oikeen uskaltanu lähtee kuljettaan kun mulla oli keppi joten koitin sitä vähän piilottaa. 
Lopussa saatiin vähän hallittua toimintaa ja sitte otettiin tauko. 

Tokalla kierroksella otettiin samaa perustettiä uudestaan ja nyt Trip oli paljon rauhallisempi ja teki kaaret tasapainoon asti. Hyvin se on kuulolla ja menee nätisti maahan eikä vastustele. Nyt saatiin siistiä ja nättiä perus reeniä aikaseks ja onnistuttiin kuljettaan kivasti. 

Reenien jälkeen kysyin Annelta varovasti että päästääkö vielä uudestaan vai oltiinko ihan kauheita :) Onneks Anne ottaa meidät vielä uudestaan joten ens viikolla uudet reenit. Puhuttiin että Tripin reenit tulee paraneen huomattavasti kun päästään reenaan säännöllisemmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti