maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuoden viimeiset kepittelyt

Tänään tehtiin vielä vuoden viimeiset keppireenit. Eilen tehtiin reeniä ja laitoin liian vaikeen reenin lopussa ja toki helpotin sitä lopuks, mutta toisaalta pitäähän koiraa vähän haastaa vai kuinka? Ei kai sitä kehitystä tapahdu jos aina tekee liian helppoja juttuja?
Nythän ollaan reenattu keppejä joka päivä joulun jälkeen ja sitä ennenkin ollaan reenattu suunnilleen joka päivä paitsi joulun aikaan tuli tauko. Koitetaan kuitenkin näissä reenissä toteuttaa Susan Garretin sanontaa "Less is really more in this training" joten reenit ei kestä mitenkään pitkään, mutta joka kerta tapahtuu edistymistä, joten ollaan oikeella tiellä.

Tältä tän päivänen harjotus näyttää sivusta:Hyvin näki tänään että Trip on pyörittäny eilistä vaikeeta reeniä päässään, sillä tänään oivalsi tän reenin heti oikein. Se mistä oon ylpee on se, että Trip ei oo tehny yhtään sisäänmeno virhettä, jos esim näistä kahdesta valkkaa taaimmaisen parin niin silti menee oikein sisään. Ja se mistä pidän on se, että koira hakee kepit todella itsenäisesti, sen takia sain siitä tänään otettua pari kuvaakin kun se pujottelee.

Harjotus koiran kulmasta edestä:
Eli tässä harjotuksessa se joutuu jo taipuun oikeen tyyliseen pujotteluun sillä pelkkä läpijuoksu ei enää toimi, sillä keppien väli on noin kolme jalanmittaa. Hyvin lähtee rytmittään itteensä tonne väleihin. Tää 2x2 systeemi on musta siitäkin mahtava, että tässä tulee reenattua aina joka reenissä kaikista mahdollisista kulmista ja puolilta joten reeni on varsin monipuolinen ja kumpikaan puoli tai mikään suunta ei jää vähemmälle kuin toinen.

Trip menee ekaa väliä:
Tästä näkee hyvin, miten itsenäisesti koira tekee tätä reeniä, sillä mä olen kyykyssä muutaman metrin päässä kepeistä palkan kanssa ja silti koiralla on kunnollinen motivaatio tehdä reeniä! Tässä tehdään niin että koira menee molemmat välit ja palaa mun luo palkalle.
Aina välillä palkkaan edelleen ekasta välistä eli aina ei mennä molempia välejä.

Ja toka väli:
Tästä näkee hyvin miten koira on jo tulossa mun luo palkalle. Toi hännän kantaminen on hauskaa =) Näitä reenejä on hyvä jatkaa ja heti huomenna uus kattaus ja kohta meillä on neljä keppiä täysin suorassa... Yritän saada seuraaviin alueellisiin valmiiks ainakin puolet kepeistä ellei enemmänkin, reenit on tammikuun lopussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti