lauantai 22. joulukuuta 2012

Alueellinen valmennus

Tänään oli vuorossa Tripin alueellinen valmennus ja sillä en reenannu sen kanssa eilen ollenkaan, vielä kun oltiin aamun ekassa reeniporukassa eli piti olla 8.30 hallilla.

Tänään olikin ekaa kertaa meilläkin varsin pitkä rata oliko siinä nyt kaikkiaan 26 estettä, siinä oli myös kepit mitä ei osata joten se jätettiin väliin, mutta radalla ollut puomi tehtiin kyllä.
Radassa oli paljon hyviä kääntämisharjotuksia ja sielä oli alussa myös mulle hyviä persjättöreeni, sillä oon varsin huono niissä, mutta Tripin kanssa niitä todennäkösesti tuun enemmän tekeen.

Trip on kyllä taas kehittyny kuukauden aikana todella paljon, mikä on hyvä sillä se kertoo mulle että itsenäisesti reenataan oikeella tavalla ja oikeita asioita, joten jatketaan tällä tyylillä. Mähän reenaan melkein aina yksin, joten siinäkin mielessä nää alueellisen reenit on mulle kultaakin kalliimpia, että ite saan päivitystä, että teenkö asioita oikein ja oikeella tavalla. Pidän Teron tyylistä kouluttaa ja se sopii meille tosi hyvin.

Ekaa kertaa Trip teki vierasta puomia, mutta eipä se ongelmaa aiheuttanu, sillä puomi oli hieno! Joka kerralla osu tosi hyvin ylösmenossa kehikkoon ja alastulot oli nopeita ja vapautu vasta käskyllä. Teron vinkistä aletaan kokeileen niin että siirretään kehikko maahan kontaktin viereen, kun kuulemma toimii näinkin ja sitten ei tarvi olla sitä asettelemassa kun koira sen välillä potkasee huitsin nevadaan kontaktilta.

Tänään huomasin että hätäilen vedossa tosi paljon, enkä malta tehdä sitä loppuun rauhassa, joten tämmösiä reenejä nyt kehiin enemmän. Samoin noi persjätöt on mulle kotiläksynä, että muistan avata ohjauksen ja pitää katseen koirassa ja tehdä persjätössä liikeen seuraavalle esteelle.

Hauskaa oli huomata että kun mentiin yhtä hyppyä missä sivuttiin puomin kontaktia niin Trip meni ja loikkas sivusta hienosti kontaktille! Teron kanssa puhuttiin, että tätä ei pidä huomioida ollenkaan vaan ottaa vaan koiran sieltä matkaan ja ottaa homma uusiks. Positiivista on se että se haluaa kontaktille, joten missään nimessä sitä ei siitä kielletä eikä kommentoida asiaa mitenkään, se jää kuulemma pois ajan kanssa. 
Niin vahva on toi kontakti että ees vastakäännöksellä ei meinattu saada sitä niin että ei mee sinne, mutta onnistuttiin siinä kuitenkin =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti