sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Avointa tokoilua Noormarkussa

Tänään oli edessä Tripin kanssa avoimen luokan koe Noormarkussa, tuomarina Juha Kurtti.
Ilma oli aikas raikas sillä kotona oli asteita -12 ja kun koe oli kylmässä hallissa, niin sielähän oli vielä kylmempi ja muutenkin Noormarkussa tuntu kylmemmältä kun meillä.
Liikejärjestyksenä oli niin että paikka makuu oli viimeisenä. Liikkuri oli aikas nopee liikkeissään, sillä koe eteni varsin nopeeseen tahtiin ja sinänsä hyvä niin kun hallissa oli kylmä.

Muutama koirakko ennen meitä niin olin tekemässä Tripin kanssa kaukoja ja palkkasin sen pallolla ja oltiin menossa kohti hallin seinää, missä oli meidän tavarat, niin halliin tuli valkkari joka jostain syystä bongas Tripin ja ryntäs sen päälle. Koitti tassulla kaataa Tripin ja yritti purra mistä kiinni sai, onneks Tripillä oli takki päällä joka on liukas ja pääsi aina valkkarin tassun alta karkuun. En saanu valkkaria kiinni vaan se lähti jahtaan Trippiä hallin toiseen reunaan ja sieläkin sai ihmiset tehdä töitä että saivat valkkarin kiinni. Trip oli ymmärrettävästi kauhuissaan tapahtuman jälkeen enkä ensin mienannu saada sitä leikkiin. Se katteli kaikkia ihmisiä, että mistä joku hyökkää taas päälle. Hitto ollaan melkein vuosi selvitty niin että kukaan ei tuu päälle, mutta nyt se sitten tapahtu.
Onneks sain Tripin rentoutuun reilusti ennen meidän vuoroo ja kaikki asettu. Valkkarin omistaja tuli kyseleen heti tapahtuman jälkeen, että tuliko jälkiä kerroin että onneks ei mutta saa nähdä kuinka meidän kokeen käy. Kun leikitin Trippiä järkkärit tuli sanoon, että mun pitäis mennä ulos leikkiin, mutta sanoin että en varmaan mene kun rentoutan koirani hallissa ja piste.
Valkkarin omistaja tuli fiksusti vielä jutulle meidän kokeen jälkeen, mutta ei poista sitä tosiasiaa, että se kävi syyttä Tripin päälle!

Koe meni siis varsin ripeessä tahdissa ja tuntu että se oli ohi ennenkö kunnolla alko =) Koira pelitti vallan hienosti ja oli paljon enemmän mun kanssa kuin ekassa kokeessa. Seuraaminen oli nyt hienoo ja tiivistä, edistämisestä ei tietookaan. Luoksetulossa ei oikeen kuullu mun ekaa käskyä kun tuola kaarihallissa kaikuu aikaslailla. Kurtti liikkeen jälkeen kysy että annoinko yhden vai kaks käskyä, no enhän mä mitään myöntäny kun ei ite kuullu ;)

Tässä pisteet:

Paikalla makuuu 9 (hieman vajaa nousu)
Seuraaminen 10
Maahan meno 10
Luoksetulo 9 (pieni vinous perusasennossa)
Seisominen 8,5 (istu liikkurin käskystä)
Noutaminen 9,5 (aika kova kapulan nosto)
Hyppy 0 (meni liian vinoon musta oikeelle ja ei mahkua hypätä takas)
Kokonaisvaikutus 10

Hypyn jälkeen kun sanoin Tripille, että höpsö, niin Kurtti totes että todellakin höpsö kun noin hieno koira tekee tommosen virheen. Tripin häntä oli kuulemma hypätessä osunu esteeseen ja Kurtti sano että tässä avon hypyssä on yleistä että koira ajautuu liian vinoon. No onneks voittajassa toi on hyppynoutona.
Kurtti kehu kokeen jälkeen Trippiä, sano että hän katteli sitä kokeen aikana, että on komee koira ja sellainen koiran näköinen koira ja tekee todella hienosti tottista.

Sitten alotetaan reeni kohti voittajaa ja evl:ää ja tähdätään voittajaa maaliskuulle.

Tässä video tän päiväseen suoritukseen:


5 kommenttia:

 1. Taitavaa iloista menoa!Paljon ONNEA upeasta suprituksesta!

  VastaaPoista
 2. Hienon näköistä menoa !
  Lämpimät Onnittelut ykkösstä !:)

  t.Jaana & paimenet

  VastaaPoista
 3. Isosti onnea hyvin menneestä kokeesta!!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kovasti onnitteluista! Helppohan tämmösen tavisohjaajan on loistaa, kun on noin hieno koira =)

  VastaaPoista