lauantai 22. joulukuuta 2012

Reenien yhteenvetoo

Hetkeen ei oo tullu tänne kirjoteltua joten tehdään tässä nyt pieni yhteenveto viimeaikaisista reeneistä.

Viime perjantaina ihmeteltiin että miks Leo ei kulje agireeneissä, sillä melkein kävellen olisin ollu sitä nopeempi ja kuitenkin edellisenä sunnuntaina se teki hienoja ratoja kisoissa. Kati siinä sitten tokas, että entä jos se on taas nielly jotain, no eihän sitä voinu kiistää kun toi koira nielee kaikenlaista vaikka ikää on jo 4,5v. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä mysteeri ratkes sillä se oksensi sellasen 30cm pitkän roadkill lelun... joten ei ihme jos reeneissä ei meno maistunu kun oli sen päivällä nielly...
No eilen taas koira kulki reeneissä normaaliin tapaan, joten voi ton koiran kanssa. Sen kohtaloks varmaan jossain kohtaa tulee suolitukos...

Tokossa ollaan Leon kanssa tehty ihan pikkujuttuja, kun sen kanssa on jotenkin motivaatio kadoksissa tokon suhteen. Mutta yks päivä hallilla tehtiin ruutua, ja sillehän laitan lelun ruudun taakse, ja teki varsin nättejä ruutuja. Sitten tehtiin seuraamista ja kaukoja ja toimii varsin hyvin. Kunhan saatais toi ruutu kuntoon niin sen kanssa vois taas lähtee koittaan sitä voittajaa.

Tripin kanssa aksassa ollaan koitettu tehdä 2-3 kertaan viikossa jotain. Yleensä ollaan perjantaisin jääty hallille Leon reenien jälkeen ja ohjelmassa on paljon ollu kontakteja. A-este ollaan uutena otettu reeniin mukaan ja ensin tein pari ekaa kertaa sille sen niin että oli remmissä, mutta kun ei mitenkään ryntää ylösmenolle ja tulee alas nätisti ja nopeesti niin otin remmin pois. Sitten lisättiin siihen yks hyppy ja varsin nätisti tulee ylösmenoo ja alasmenot toimii. Tehtiin myös niin että otettiin A ja sen jälkeen hypylle, siinäkin maltto hyvin vaikka palkka lelua ei ollu edessä.
Ollaan myös reenattu koiran sivuetäisyyttä eli oon ollu n. 10m päässä kolmannella esteellä ja sieltä ottanu ykkösen yli ja pieni työntö kakkoselle ja päällejuoksu kolmoselle. Hienosti lukee ohjausta, ei mitään ongelmaa kunhan ohjaus on selkee.
Paljon ollaan tehty erilaisia juttuja ja koira pelittää kyllä hienosti.

Uutena ollaan alotettu kepit. Ekaks vaan pyörittelin sitä kahdella kepillä ja tein sitä niin että kiersi aina kakkoskepin niin että oltais jatkettu kolmannelle eli palkkaus aina sen verran kakkosen taakse. Sisäänmenoja tehtiin molemmin puolin ja myös niin että koira joutu kääntyyn mua vastaan. 
Sitten ollaan lisätty siihen yhden kerran toinen pari keppejä ja niitä tehtiin suorana läpijuoksuna niin että olin eripaikoissa. Välillä palkkasin ekasta välistä ja välillä tokasta tätä vaihtelevasti. Hienosti irtos molemmat portit vaikka välillä jäin reilusti taakse.

Tokossa ollaan harjoteltu voittajan juttuja ja uutena ollaan otettu ruudun loppua irrallisena. Oon siis laittanu koiran maahan ja vuorotellen huutanu sen seuraamiseen molemmille puolille. Alussa toki aina välillä lirahti seuraaminen vähän eteen, mutta hienosti on tajunnu että mitä siltä haluan. Oon myös tehny niitä sisällä pinessä tilassa että joutuu oikeesti tuleen tarkasti oikeeseen paikkaan.

Tehtiin myös kerran merkkiä hallilla niin että ensin pelkkää merkkiä ja sitten aattelin että vien lelut ohjattujen tilalle, mutta sittenhän se jäi kyttään niitä leluja... toin sitten ruudun merkit sinne sekaan ja lähettelin ihan läheltä joka ilmansuunnasta sitä merkille ja kun tää alko pelaan otin matkaa merkkiin mutta tein vaan pelkkää merkkiä enkä päästäny niille leluille. Tämmöstä häiriöö lisää.
Ruutu on pelannu nyt lätkällä varsin pitkältä matkalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti