sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Agikisat Lempäälässä

Tänään oli vuorossa agikisat italianvinttikoira Petterin ja Leon kanssa. Tuomareina oli hyppärillä Anne Savioja ja agiradalla Harri Huittinen.

Ekana oli Petterin vuoro kisata medi2-luokassa. Ekana kaikilla oli hyppäri ja Nina (Petterin omistaja) sano, että hyvä että hyppäri on ensin niin Petteri on parempi agiradalla kun höyryt on päästelty =) Sorruin siihen että ohjasin Petteriä keppien jälkeiselle hypylle kuten Leon kanssa olisin tehny, niin se meni hypyn väärälle puolen, en osannu moista odottaa ollenkaan. Sieltä se hyppäs hypyn väärinpäin joten tää meni hylkyyn. Tehtiin kuitenkin rata loppuun ja hitsi saatiin aikaseks hieno lopetus!

Sitten oli vuorossa agirata ja alotus oli varsin kinkkinen sillä kolmosena oli kepit ja sinne oli vienti joko niin että tulee vino avokulma tai kierrättää vähän pidemmän kautta etummaisen siivekkeen kautta, mutta koiralle suora linja kepeille. Tätä sitten pohdin että kummin teen ja rataan tutustumisessa katoin molemmat vaihtoehdot. Mutta kun näin edellä meneviä ja kaikilla epäonnistu avokulmasta vienti päätin että kierrätän siivekkeen ympäri ja se kannatti sillä tehtiin ainoo nolla joten voitettiin ja Petteri sai SERTIN ja nousi kolmosiin! Mä sain uuden muumimukin, valkkasin Tuutikin ja levyllinen fazerin sinistä, se tuli tarpeeseen kun unohdin omat syömiset kotiin, lahjakortti ja 2kg Hauhau ruokaa, se meni Leolle.

Sitten pienen tauon jälkeen oli Leon vuoro ja hyppäri oli siis meilläkin ekana. Alussa kakkos-kolmos hypyt oli välistävetona ja se oli vähän kankee, mutta sen jälkeen lähti kone liikkeelle ja tehtiin hyvä hyppäri vaikka yhdessä kohtaa jäin vähän seisoon. Saatiin radalta nolla ja sijoitus oli 16/57. Etenemä oli 4,20 m/s mutta sillä ei tossa porukassa korkeemmalle yltäny =)

Agirata näytti tosi kinkkiseltä ja eipä medeissä kovin montaa tulosta näyttäny tulevan, joten siinä sitä sitten kauhisteli että miten siitä juoksuradasta selviää. No olihan mulla jo vähän tuntumaa siihen, kun medien hyppäri oli kans kovaa juoksemista, Harri tykkää rääkätä kisaajia =)
Rataan tutustuessa ei rata sitten niin pahalta tuntunu, oli siinäkin kinkkinen vienti heti alussa kepeille, mutta siitä selvittiin. Ja yhdessä kohtaa Leo meinas mennä esteen väärälle puolen, mutta huusin ja vedin sitä niin paljon, että sain sen tajuaan että sinne ei mennä ja hyppäs hypyn paikaltaan, mutta rima pysy ylhäällä. Tältäkin radalta saatiin nolla ja sijoitus 5/57. Pikkusen taas nyppi, sillä serti meni neljännelle eli jälleen meidän nenän edestä. Tänään kiusasin itteeni ja katoin montako sertiä on menny sm-kisojen jälkeen nenän edestä ja niitä oli 4 ja yks caciagi, joten ei kannata tulla sanoon mulle, että kyllä se sieltä vielä tulee...Sillä näitä ennen on vielä monen monta mitkä on menny nenän edestä, jos oltais niitä saatu niin toi koira olis jo ava, mutta epäilen että siitä ei sitä koskaan tuu kun sertit kiertää meidät läheltä mutta riittävän kaukaa.
Tähän on kuitenkin hyvä lopettaa tän vuoden kisailut aksassa, sillä nyt on jo kolme tuplaa ens kesälle ja 10 vai 11 nollaa, joten hätää ei ole =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti