tiistai 27. marraskuuta 2012

Viimenen kerta kontaktikurssia

Tänään koitti se päivä, että edessä oli viimeinen kerta kontaktikurssia. Sääli, voipi olla että jossain kohtaan tarviin Marian apua =)

Ekalla kierroksella tehtiin kontaktin kehikkoo, tehtiin sitä ensin lattialla ja tuli yks hassi, mutta onneks niitä ei tullu montaa. Sitten siirrettiin kehikko puomin kontaktille ja tehtiin sitä ylösmenona ekaa kertaa. Ensin Trip ei meinannu hokata että targetti ja nami on pöydällä, mutta kun sille kerrottiin että se löytyy ylhäältä niin johan alko ylösmenot sujuun. Ensin oli vähän ihmeissään ylös kiipeemisestä, täähän tehtiin sunnuntaina ekan kerran ja oli sillonkin vähän ihmeissään. Mutta hienosti alko ylösmenot sujuun, on toi vaan näppärä koira. Ylösmenoo tehtiin myös niin että seisoin kontaktin puolessa välissä, jotta saatiin se ajatus ohjattua eteenpäin ja ylösmenoon vauhtia.

Itse vapaalla ajalla tehtiin ylösmenoo myös niin että vähän juoksin mukana ja sekin saatiin toimiin. Tehtiin myös keinua ja huomaa että oon tehny liikaa keinua niin että oon niin että koira oikeessa kädessä, sillä kun on vasemmalla niin Trippiä hiukan jännittää keinu puolesta välistä alaspäin. Mutta kun tehtiin toistoja niin homma rupes pelittään eli nyt sitten enemmän tota heikompaa puolta.

Toisella kierroksella Marian kanssa katottiin meidän puomin alasmenoo ja remmissä homma toimi varsin hienosti. Annoin remmistä löysää ja hienosti pysähty kontaktille. Sitten kun oon kerran tehny niin että Trip on ollu irti niin testattiin sitä. Otin ensin sivuetäisyyttä, mutta sitten kun juoksin eteen niin hiukan lipes kontaktilta. Tehtiin ohi menoo niin että käännyin koiraa päin ja sitten vasta vapautin, tää toimi. Sitten kun jäin taakse niin tuli esiin, että Trip siirsi painoo eteen ja jos olisin pidättäny sitä kontaktilla pidempään niin se olis kupsahtanu nokalleen =) Nyt tarvii tehdä niin että pidättelen sitä kontaktilla pidempään ja samalla kun se menee alas niin höpötellä sille että keskittyy alas menoon. Kun kerran vähän livahti kontaktilta ja sille vaan sano että "höpsis" niin sitten seuraava kontakti oli vähän "jäätyny" eli nyt sitten vaan tasapainottelua kaiken tän keskellä, mutta hyvä tästä vielä tulee =)

Kiitos Marialle älyttömän hyvästä kurssista, harmi että tälle ei oo jatkoo, mutta varaudu varmaan kysyn myöhemmin neuvoja =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti