torstai 1. marraskuuta 2012

Kontaktikurssi

Tiistaina oli jälleen sen päivän teeman mukaisesti kontaktikurssi. Marialla oli meidän ja Sabinan ja Ukon varalle uusia suunnitelmia, sillä alettiin reenaan ylösmenoa. Ei tullu mitenkään yllätyksenä kun Maria sano, että Trip on varsin potentiaalinen ylösmenojen loikkija jos sille ei opeteta ylösmenoja. Onhan tätä asiaa itekki miettiny, sillä Leo on tehny tähän asti varsin nättejä ylösmenoja, mutta nyt nejän vuoden iässä sekin on alkanu välillä loikkiin puomin ylösmenoa, joten sekin pääsee opetteleen ylösmenoo.

Ylösmenoo alettiin opetteleen kehikolla, jonka koko on 30 x 70cm. Ensin vaan koira teki kosketusta nenällä kehikkoon ja sai palkan, sitten alettiin juoksuttaan Trippiä mun ja Marian välissä niin että saa naksun ja palkan kun edes yksi etutassu osuu kehikkoon. Hassua huomata että Tripille oli hankalaa juosta vieraan ihmisen luo, meni sinne kyllä aina hienosti kun sanoin sille että "mene vaan". Maria kysykin, että onko sille tehty tokossa häiriöreeniä, no onhan sille tehty =)

Varsin nopeesti Trip hokas, että sinne kehikkoon pitää astua ja ei tullu kun ihan pari-kolme virhettä eli että kumpikaan etutassu ei osunu kehikkoon. Nyt tarvii rakentaa kehikko itelle. Saatiin ohjeena niin että vielä vähän tämmöstä ihmisten välissä juoksutusta, mutta aika nopeesti saadaan siirtyä siihen että edessä on namikippo ja lähettelen koiraa kehikon kautta palkalle. Tässä vaiheessa on hyvä tehdä kaikkia eri ohjauksia mitä kisoissa aikanaan kontakteilla voi tulla eteen.

Tehtiin myös keinua ja se oli taas ihan matalalla. Ensin pidin pannasta kiinni, mutta kun pidän pannasta kiinni niin Trip nojaa muhun, joten koitin niin että päästin sen irti ja hitsi sehän meni todella hienosti! Oli hauska huomata että se oikeen tahto mennä keinulle, että sai jopa vähän toppuutella. Hieno pieni koira.

Vähän oli draamaakin näissä reeneissä sillä illalla alko oikee käsi olkapäästä särkeen oikeen kunnolla. En pystyny kunnolla peseen ees hampaita. Keskiviikkona sitten työterveyteen ja sieltä löyty että solisluun ja olkapään liitoskohta on revähtäny, nyt sitten tulehduskipulääke kuuri ja toivotaan että se tästä menee ohi. En ymmärrä miten mä aina onnistun saamaan vammoja ihan normaaleista tekemisistä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti