lauantai 17. marraskuuta 2012

Janakkalan agikisat

Tänään kisattiin Leon kanssa kolme rataa Janakkalassa tuomarina oli Anne Viitanen.
Meillä oli ekana hyppäri ja yllättävän ahtaita kohtia Anne oli rataan rakentanu, nää ahtaat paikat toistu kaikilla radoilla, joten varsin tarkkana sai olla ja koira hallinnassa.
Hyppäri meni hyvin esteelle nro 8 siihen olin suunnitellut tekeväni päällejuoksun koska hypyn takana oli tarjolla putken väärä pää. No näin sitten teinkin, mutta olin liian hidas ja myöhässä päällejuoksussa ja Leo tuli suoraan jaloille ja ekaa kertaa ikinä potkasin koiraani radalla. Leo osu suoraan sääreen ja kyljestä sitten potkasin sen putken sisäänmenoo päin... reppana koitti taistella siitä ittensä pois, mutta pää meni väkisin putkeen ja tuloksena hyl. Jatkoin kuitenkin radan loppuun, sillä koira ei ontunu tms ja juoksi ihan normaalisti. Tässä radassa tosi hyvää oli pituuden jälkeinen napakka käännös, sillä sinne tultiin pussi-putki-putki yhdistelmästä joten vauhtia oli, mutta hyvin uskallan Leon nykyään jarruttaa pituudelle ja se toimii.

Toisena oli agirata, missä sitten tuli hylly heti esteellä nro 3... Siinä oli kakkosena suoraputki ja sen takana hyppy ja koira piti kääntää putken ja hypyn väliin, mutta eihän se tähän ohjaukseen tullu vaan kattoon mitä sielä takana teen ja hyppäs sen väärinpäin...loppurata oli kuitenkin ihan ok pientä karkaamista lukuunottamatta.

Kolmas oli jälleen agirata ja tässä saatiinkin nolla vaikka aika oli vaan -0,50s. Mutta tällä radalla tuli vaan kolme miinusnollaa ja tietysti me oltiin se kolmas ja kakkoseks tullu vei sertin...Hitto mua risoo tää, että sillon kun päästään palkinnoille niin aina kakkonen vie sen sertin. Ei oo eka eikä toka kerta kun näin käy....Luulen että sertit ja valioituminen agissa ei oo meitä varten, sillä sen verran hyvin noi sertit on meidät kiertäny sen kaks vuotta mitä kolmosissa ollaan kisattu. No josko Trip aikanaan sais sertejä, sitä odotellessa...

Hallin päässä tein Tripin kanssa tokoo ja toi on kyllä aivan mahtava koira, kun se on ihan sama missä ja millon sen kanssa reenaat niin mikään ei sitä häiritte. Saatiin varsin mageeta seuruuta aikaseks, se helistely tuottaa tulosta ja paikka on nyt paljon parempi. Remmissä seuruu on tiivistä, mutta ei paina ja irti se jättää vähän väliä eli tulee miellyttään tokotuomareita, mutta pitää paikan kokoajan! Jäävät oli taas loistavat, kuten ne tolla koiralla on. Tehtiin myös muutama nouto, nyt tarvis keksiä jotain siihen että Trip paukauttaa kaupulalle aika reippaasti, tarvii saada se nosto paljon rauhallisemmaks, tähän tarviin apuja... Mutta hyvää reeniä taas saatiin kaiken kaikkiaan aikaseks.

Perjantaina Wyffe teki samaan aikaan aksaa kun me tehtiin tokoo, eikä sekään tota häirinny. Oon kyllä enemmän kuin tyytyväinen kun oon saanu koiran jolla on ISO moottori tehdä töitä ja se että se kestää ihan mitä häiriöö vaan! Tänään just juttelin yhden kaverin kanssa jolla on vähän vanhempi bortsu kuin Trip ja se ei kuulemma voi tehdä häiriön alla tottista, kun sillä kuulemma silmät vaan pyörii kun seuraa muita. Joten tästä syystä niiden tottis on vähän jääny. Onneks mulla ei oo tommosta koiraa joka ottais häiriöö tai painetta mistään tai kestään ja se kestää toistoja ilman että jäätyy tai paineistuu. Unelma koira mulle =)

Videoita aksasta myöhemmin kunhan saan ne Jyriltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti