tiistai 20. marraskuuta 2012

Kontaktikurssi

Tänään oli jälleen kontakti-ilta viikon tauon jälkeen. Ollaan reenattu pääasiassa nyt kehikkoo sisällä ja vähän ulkona, muuten kontaktin reenaus on vähän jäänyt. Mutta eipä toi näyttäny haittaavan melkein sanoisin että on tehny hyvää.

Ensin tehtiin kehikkoo, onneks Sabina oli ottanu omansa mukaan, sillä mä unohdin meidän kotiin vaikka piti se ottaa mukaan. Tehtiin ensin pienemmällä etäisyydellä ja siirrettiin namialusta mahdollisimman kauas, että voi huomauttaa koiraa jos ei astu kehikkoon eikä se ehdi vielä namille. Kun homma suju niin että vaihtelin paikkaa niin otettiin etäisyyttä oikeen reilusti. Tässä sitten näki mitä on tehny se että ollaan reenattu paljon sisällä eli koira on vähän oppinut että tehdään melkein aina sama määrä laukka-askelia ja nami...ja nyt kun matka piteni niin muutaman kerran tuli sellanen "hirvi-loikka" kehikon yli =)
Tehtiin niin että jätin koiran muutaman metrin päähän kehikosta ja kävin näyttään kehikon keskustaa ja siirryin koiran ja kehikon väliin ja vapautus. Tää toimi varsin hyvin. Nyt vaan tarvii tehdä kehikkoo ulkona että saadaan oikeen paljon etäisyyttä. Tässä hommassa tarvii muistaa että vain yks muuttuja kerrallaan eli jos pidennetään matkaa ei tehdä mitään muuta ihmeellistä. Sitten kun tää sujuu otetaan mukaan mun liike ja niin edelleen että päästään lisään hyppy tähän hommaan.

Tehtiin keskenään keinua ja se oli korkeemmalla kuin ihan ala-asennossa ja huomas, että kun keinua ei oo vähään aikaan tehty niin hiukan Trippiä huimas. Eli nyt vaan keinun tehoreeniä kehiin, vaikka eipä tässä kiire ole, mutta ei rikota mitä on nyt jo rakennettu.
Tein myös itekseni A:n alastuloo ja vitsi miten magee tosta koirasta on tullu, sen ajatus on vain ja ainoastaan alas ja eteen ei enää kysele multa mitään!

Marian kanssa katottiin A:ta ja Maria oli myös tyytyväinen siihen miten se hyppää nopeesti kontaktille ja tulee alas ja tuijottaa kokoajan lelua ja vapautuksella tulee napakka syöksy. Katottiin myös puomia, mitä ei oo vähään aikaan tehty ja sekin meni sen enempää miettimistä. Otetiin pöydältä lähtö ja sitten tehtiin niin että kehun ja kannustan sitä koko matkan ja annan välissä kontakti käskyn. Tällä saadaan sen ajatus pysyyn edessä eikä se ehdi ite miettiin mitään eli ei ala kuikuileen mua.
Tästä mennään sitten eteenpäin niin että alan löysään remmiä ensin ihan alhaalla, muuten pidän painetta päällä ja sitten pikkuhiljaa alan vähentään remminpainetta aikasemmin ja aikasemmin ja kohta on alastulo täydellinen =) Jälleen oli ilo reenata pienen tykin kanssa =))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti