perjantai 2. marraskuuta 2012

Kauhun aamu ja Tripin reeniä

Tänään aamulla Leo näytti siltä että kaikki ei oo kunnossa ja ennenkö sain kengät jalkaan aamulenkkiä varten Leo oksensi. Heitin sen ulos ja oksennus oli valkosta vaahtoa ja siitä tiesin heti että kaikki ei oo kunnossa, sillä jos se oksentaa nälkään niin sillon tulee keltasta vaahtoo. Lenkin puolessa välissä se oksensi vielä kolme kertaa uudestaan ja sisälle tuli vielä oksennukset. Kun tultiin kotiin niin tietenkään koira ei syöny vaan se makas joko kyljellään tai selällään. Jos makas kyljellään niin sillon se nosteli ylimmäistä takajalkaa ja maha oli turvonnu ja koira tärisi kaikenaikaa. 

Mietin siinä joitain hetkiä, että voinko lähtee töihin vai pitääkö jäädä kotiin. Sitten kun Leo alko aina hetken makaamisen jälkeen nukkuun niin totesin, että en voi jättää sitä kotiin, sillä kun tuun töistä niin mulla saattaa olla kuollut koira kotona. Ei kun soitto pomolle, että jään kotiin palkattomalle vapaalle ja vien koiran lääkäriin.

Ensin soitin omalle lääkärille ja kysyin sen mielipidettä ja sain ohjeen että mahdollisimman nopeesti sellaseen lääkäriin missä on röntgen, koira pitää kuvata, hänellä ei ole röntgeniä. Ja soitin ekana Reviiriin kun on tossa lähellä ja onneks sielä oli aamulla tyhjää niin sain mennä heti sinne kun vaan kotoo sinne ehdin. Ja siinähän ei kauaa menny kun hyppäsin autoon ja koirat kyytiin.

Leon maha oli niin arka, että lääkäri ei pystyny sitä tunnusteleen ja siitä komennus suoraan röntgeniin. Otettiin kuva sivuttain ja selällään, saatiin onnistuun heti ekat kuvat. Ja kuvissa näky, että peräsuoli oli täynnä ulostetta ja Leo ei oo pystyny ulostaan joko sen takia että maha on todella kipee tai että on tosi paha ummetus. 
Laitettiin nestettä suoraan nahan alle 500ml ja Leo oli kuulemma kaikista paras potilas tässä toimenpiteessä kun se oli ihan rauhassa koko tiputuksen ajan, makoili lattialla joko itekseen tai hoitajalta rapsutuksia vaatien. Kuulemma joitain koiria pitää kaks ihmistä kiinni ja silti koira ei pysy paikallaan, no meillä ei ollu ongelmia. Leo sai vielä oksennuksen estolääkkeen ja muutenkin saatiin kassillinen mahalääkkeitä eli Antepsinia ja Pepsidiä ja varuks pullo parafiinia ja kipulääkkeitä.

Kun lähdettiin lääkäristä niin vein pojat mettään ja miten hieno tunne olikaan kun Leo meni paskalle! Oli ilo huipussaan, kun koira pysty tekeen ison hädän ja muutenkin oli ilosempi se jopa juoksi Tripin kanssa rallia! Tultiin kotiin päiväunille, sillä se oltiin ansaittu koko porukka.

Iltapäivällä lähdettiin mettään ja edelleen Leo oli varsin iloinen koira! Sitten se meni jälleen isolle hädälle ja vielä toisenkin kerran, tokalla kertaa näky vähän tummaa verta ulosteessa ja sitä kun tarkastelin lähemmin huomasin että siinä samassa oli iso pala tennispalloo! Meillähän oli vähän aikaa sellanen iso tennari joka saatiin meidän porukoilta ja Leo repi sen parissa päivässä ja se rontti oli nielly siitä palasen. Palanen oli noin 3cm pitkä ja n. 2,5cm levee ja sellanen missä oli tietysti epämääräsen muotoset reunat kun oli pureskeltu. Tää hiton palanen aiheutti nää ongelmat, no parasta oli että se tuli läpi! Ei oo eka kerta kun ton koiran kanssa ollaan lääkärissä sen takia että on nielly tennarin palasen, toivottavasti nää nyt loppuu! 
Mutta onneks koira voi nyt hyvin ja syö jo normaalisti yms.

Iltapäivän lenkin jälkeen mentiin Tripin kanssa hallille, sillä Leo viettää lepopäivää eli ei aksareenejä tänään. Tehtiin ensin hyppy-putki ja sitten hallilla oli sopivasti kolme hyppyä suoralla linjalla ja putki päässä. No otettiin irtoomisreeniä ja sitten oli kolme hyppyä sivuttain toisiinsa nähden niin tehtiin myös niitä putkesta päin. Sitten otettiin puomin alastuloo niin että puomi oli ehjä ja otin koiran siihen kontaktille sivulta, lelu etupalkkana ja hitsi se oli jotenkin parempi näin kuin niin että puomin pala on pöydän päällä.

Tehtiin myös tokoo eli avon jääviä seisomisesta ja maahan menosta. Sitten otettiin luoksetulon stoppeja siivekkeen kierron kautta. Ja hitsi vieköön se ei haukkunu yhdessäkään kierrossa kun sanoin käskyn hiljaa ja rauhallisesti! Stopit alkaa oleen ihan hyvällä mallilla. Sitten otettiin avon kaukoja ja piru vieköön ne onnistu 6 metristä, sitten otettiin kaikkia kolmee asentoo eli istu-maahan-seiso sekavassa järjestyksessä samalta etäisyydeltä ja sekin toimi! Vielä otettiin hyppyä ja sekin oli hyvä, pätevä pieni Trip!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti