tiistai 6. marraskuuta 2012

Kontaktireeniä

Tänään oli jälleen kontaktireenien vuoro, meillä ei ole vielä kehikkoa tehty ylösmenoo varten, tarvikkeet on varastossa kiitos edellisen asukkaan, mutta mulla ei oo käsisahaa...Tarvii nyt kyllä pikimmiten mennä kauppaan hakeen sellanen jotta saadaan kehikko tehtyä ja alotettua kunnolla ylösmeno reenit.

Ensin katottiin A:n alastuloo eli Trip menee kontaktille esteen sivusta ja varsin hyvin menee tän esteen kanssa. Koiralla on suunta ja ajatus kokoajan eteen eli just se mitä on haettu. A:lla alettiin viivyttään kontaktia eli nyt ei enää riitä se että etutassut läppää maahan vaan siihen otettiiin pieni pysyvyys ja silti koiran fokus on vain eteen eli tässä mennään nyt niin oikeeseen suuntaan.
Puomilla otettiin niin, että koira laitettiin puomin alasmenopalan päähän ja lelulla hetsi ja lelun heitto eteen ja sitten pannasta/remmistä kiinni pitämällä päästetään se alas. Tässäkään ei pahemmin esiintyny mun vilkuilua, kun paine & tuki tulee remmistä niin ajatus leluun säilyy eli kokoajan eteneminen eteen pysyy kasassa. Hyvää edistystä!


Väliajalla tehtiin keinua se on siis alimmassa asennossa ja päästin Tripin sinne vapaana. Hienosti se jo hahmottaa ton esteen eikä keinautus haittaa menoo. Hyvin tulee etutassut maahan ja takapää pysyy keinulla ja ajatus eteen säilyy. Koitin tätä namilla ja se ei oo niin vetovoimanen, sillä namien kanssa tuli esiin pientä mun vilkuilua, joten pysytään palkkana lelussa. Otettiin keinua myös yhden hypyn takaa (rima oli melkein maassa) ja siitä tuli ikävä kulma keinulle, mutta joduimpa kulmaan kunnolla. Hyvin pysyy kropan hallinta kasassa tässäkin hommassa eikä lentele keinulta. 

Tehtiin myös itekseen kosketusalustaa ja hienosti Trip sen jo hanskaa ei tarvi puhua mitään ja se käy koskemassa alustaa! Ostin Wuf.fi:stä uuden naksuttimen sellanen vaimeemman kun mun tän hetkinen ja hyvin pelaa silläkin. Hyvin se on jo sisäistäny ton alustan joten sitä vaan lisää näin yksittäin ja sitten ruudussa.Marian kanssa käytiin läpi vielä keinua ja ensin näytettiin miten sitä tehtiin ja sitten Maria halus nähdä miten menee kun pidän pannasta kiinni. Trip oli paljon varmempi kun pidin sitä pannasta, joten laitettiin se remmiin. Remmistä pitämällä oli vauhti paljon varmempaa ja nopeempaa kuin irti mennessä. Kuten Mariakin sano, Trip on niin nuori että mitään kiirettä ei oo joten voin huoletta pitää sitä vielä remmissä ja kasvattaa sen itsetuntoo ja varmuutta esteeseen tätä kautta.
Maria heitti hyvän kommentin loppuun, kun sano että tota koiraa ei oo vaikee kouluttaa, no tohon lauseeseen ei voi kun yhtyä, sillä Trippiä ei todellakaan oo vaikee kouluttaa =) Ens viikolla on vapaaviikko kontaktireeneistä, joten hyvää aikaa reenata kehikkoo!


Kuvat on viime sunnuntailta kun Trip näki ekaa kertaa polttomoottori lennokin =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti