sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Sunnuntai aksaa

Tänään oltiin ensin pitkällä lenkillä sateisessa metsässä, missä oli yllättävän moni muukin koiran omistaja ja sen jälkeen suunnattiin hallille reenaan pelkkää aksaa. Monestihan oon yhdistäny Tripille sekä tokoo että aksaa, mutta tänään halusin pysytellä vain aksassa.
Otettiin Tripin kanssa ensin rengasta yksittäin ja sitten kokeilin mielenkiinnolla mustan putken kautta renkaalle, epäilytti että osaako koira tehdä kovasta vauhdista renkaan, mutta joku on koiralle tuon opettanu sillä hyvin meni! Otin myös niinpäin että renkaalta putkeen ja hitto nehän toimi! Sitten otettiin yhden hypyn kautta putkee ja sieltä renkaalle ja törkeessä vauhdissa tääkin onnistu! Vitsi oon taas tyytyväinen mun pieneen bortsuun =)
Tehtiin erilaisia ohjauksia kuten ekaa kertaa jaakotusta ja muutenkin sellasia pieniä radan pätkiä jotka sisälsi tiukkoja käännöksiä. Nyt kolmannen aksakoiran kohdalla oon alkanu kiinnittään huomioo noihin tiukkoihin käännöksiin, sillä mudit oon päästäny tekeen liian isoja kaaria ja tolle tykille en niitä halua.

Välillä otettiin Leo kehiin ja sen kanssa pääpaino oli kontakteissa eli tässä kohtaa A-esteessä kun muita ei kentällä ollut. Mukana ei ollut nameja joten otin patukan käyttöön, jotta saisin koiraa vähän irti nameista ja keskittyyn tekemiseen. Ton kanssa on tehty se moka kontakteilla, että se alhaalla tuijottaa mua eikä lelua, onneks Marian kontaktikurssilla tääkin homma tehdään Tripille ihan eri tyylillä.
Kuitenkin saatiin ihan hyviä kontakteja, kyllä ne sieltä löytyy kun jaksaa hinkata.


oOtin Tripin vielä toiselle kierrokselle ja siirsin renkaan kuvassa näkyvään paikkaan hyppyjen päähän ja kokeilin kolmen hypyn kautta renkaalle ja helkutti vaikka vauhtia on urakalla koira tekee mageeta rengasta eikä mee välistä! Kun rengas toimi noin mageesti niin sitten aloin kokeileen takaaleikkausta renkaalle, mä koitan olla uskalias ton kanssa =) Juoksin kuvassa olevien hyppyjen oikeelta puolen jotta pääsen leikkaan renkaalle kohti putkee, no ekaks koira toki käänty oikeelle renkaan jälkeen, sinnehän sitä oli ensin palkattu. Mutta siirsin pallon renkaan vasemmalle niin johan alko onnistuun. On toi vaan pätevä elukka, kuten Mariakin sano viime viikolla, että ei oo vaikee koulutettava, eikä kyllä ookkaan mutta ei myöskään oo liian pehmee, kun sillä on sopivasti omaa tahtoo ja hirvee moottori millä tekee töitä, rakastan tommosta koiraa!

Kun välillä rimoja tuli vähän alas, rimat oli 45cm, niin kun murahteli niin johan alko koira pitään huolta jaloistaan ja pieniä käännöksiä tuli pienellä suhinalla. Ton koiran kanssa on kyllä reenien jälkeen aina hyvällä tuulella!

Tein kotona ylösmenojen reeniä varten ja otettiin molempien kanssa reeniä. Hyvin Leokin ymmärsi mitä siltä haluan kun tein sille ees taas tota kehikkoo, se ei oo ikinä moista tehny. Sitten sen kanssa tein lähetyksiä sinne targetille ja tuli hyviä onnistumisia.
Trip tiesi mikä on homma ja sen kanssa lähetykset onnistu varsin hyvin, mitä se nyt on vähän vielä ihmeissään että saako vaan lähtee ihan ite sinne kehikolle. Nopeesti se asioita oppii ja ymmärtää ja saatiin hyviä toistoja aikaseks. Nyt tätä vaan ulkona, hallissa yms reeniin niin kohta on ylösmenot hallussa =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti