lauantai 24. marraskuuta 2012

Pe ja la aksaa

Perjantaina oli Leon omat normi reenit ja se oli aluks vähän sellanen jähmä ja koitti kokoajan haistella maata. Sitten otin riman kun se tuli alas ja räimäsin sillä mattoon ja toruin jatkuvasta haistelusta niin loppuhan se ja koiraan tuli taas normaalisti virtaa. Meillähän saa reenata juoksuset nartut housut jalassa ja kannatan tätä sillä ei saa juoksunen narttu häiritä urosta, sillä tekemisen pitää olla vahvempaa. Ja onneks Leokin muuttu kun sai muistutuksen että tehdään töitä eikä olla idiootti.

Tokalla kierroksella en ensin uskaltanu lähtee renkaalla valssaan ajoissa, rengas oli siis toka este, sillä joskus nuorena Leolla oli ongelmia renkaan kanssa ja näemmä se vieläkin kummittelee joskus takaraivossa. Mutta sitten kun rohkeesti lähdin vaan valssaan ja muutenkin radalla merkkailin vekkejä yms ja lähdin reilusti alta pois niin hitto miten hienoo rataa toi elukka teki! No kai senkin on helppo tehdä hyvää työtä kun ohjeet tulee ajoissa ja mä en oo tiellä =)

Reenien päätteeks otin Tripille kontaktia, muutamia hyviä toistoja puomin alastulolla. Kokeilin että kuinka reagoi kun pidän remmin löysällä koko alastulon ajan ja vaan käskytän, niin hitsi vieköön koirahan toimi! En nyt kuitenkaan ala vielä pelleileen hyvällä mallilla olevalla asialla, vaan pidän edelleen remmissä tuntumaa ja Marian ohjeiden mukaan alan löysäileen sitä alastulolle mennessä.
Otettiin myös A:ta molemmin puolin, kuten tein puomillakin ja saatiin hyviä toistoja. 

Kehikko oli meillä mukana ja otettiin sitä myös, ensin meinas vaan olla vähän hankalaa kun oli kaikkia esteitä siinä vierellä, mutta Tripin pitää vaan tottua kestään kaikenlaisia häiriöitä ja sitä että on näitä ns tyrkky-esteitä joita ei saa kuitenkaan suorittaa vaan pitää keskittyä siihen mitä pyydetään. Tuli jonkin verran kehikon ylityksiä ja kiertoja, mutta jatketaan sitkeesti, sillä kyllä toi on alkanu tajuaan mistä on kyse, mutta avarassa tilassa ja pitkällä matkalla on vielä vähän hankaluuksia.
Koitin myös niin että laitoin kehikon puomille ja otin sitä ylöspäin ja ensin ei oikeen ymmärtäny mitä haluan, mutta eipä tarvinnu kun pari toistoo kun hienosti juoksi ylös pöydälle. Ja joka kerta osu kehikkoon =) Nyt kuitenkaan tästä ei oteta tapaa, mutta pitipä vähän kokeilla.


Lauantaina olikin vuorossa Tripin alueellinen valmennus ja jälleen oli mukava porukka koolla. Teron reeneissä on kyllä kivaa ja tykkään kovasti sen opetuksesta.
Ekassa reenissä meinas ensin tuottaa ongelmia kuvassa pitkittäin oleva keltainen hyppy joka oli ykkönen ja se hypättiin vinoon kohti kuvassa puolittain näkyvää keltasta estettä. En oo koskaan tehny tommosia noin vinoja lähtöjä ja otettiin ensin niitä lelun kanssa. Trip on kovasti aksassa silleen kiinni mussa että seuraa tarkasti mitä ohjausta tulee ja vaikka Tero tiputti lelua maahan ei ensin ees vilkassu sinne suuntaan. Mutta aina kun vilkas annoin luvan lähtee jotta meni palkalle. Näitä ei tarvittu kovin montaa toistoo, kun Trip hokas mistä on kysymys ja toi ykkönen alko sujuun. Eka rata oli 8 estettä ja saatiin tosi mageita pätkiä aikaseks. Käännöksissä reagoi mageesti mun suhinaan ja kokoo ittensä hienosti! Mähän en sille radalla muuten puhu yhtään mitään, joten noi harvat käskyt se ottaa vastaan varsin tarkasti.Tokassa reenissä oli tarkotus jättää koira alussa parin esteen taakse ja sieltä päällejuoksuun ja huomasin että tommosia lähtöjä tarvii reenata joissa koira jää useemmaan esteen taakse ja pitää sieltä vauhdista lukee esteitä. Päällejuoksua ei olla vielä tehty joten sitä sitten reenattiin jälleen yksittäisenä ohjauksena, ensin vain sen hypyn takaa mihin ohjaus tuli ja palkka kun ohjaus toimi. Sitten otettiin hypyn takaa eli ohjaukseen tuli kaks estettä ja saatiin sekin toimiin. Sitten toinen ohjaus joka tuli kotiläksyks oli saksalainen, eipä olla sitäkään vielä tehty =) Muutamalla pallotoistolla saatiin sekin toimiin ja lopulta saatiin homma pelaan putken kautta.
Sitten vielä on toi pakkovalssi, mitä pitää reenata, sillä Tripille ei vielä oo ihan selvää se ohjaus että hypyn saa ylittää, mutta kyllä sekin opitaan =) Kivaa että on taas uutta asiaa seuraavaks kuukaudeks opeteltavana.

Yks kaveri kehu kovasti Tripin räjähtävää toimintaa, kun se on paljon sähäkämpi ja raivokkaampi kuin Juhan bc, Juhan koira on vähän enemmän sellanen diesel. Juha myös kehu kuinka mageesti Trip reagoi, että jos on lukinnu esim putken ja sitten käsken sen sieltä suullisella käskyllä pois ja kuinka hienosti koira sieltä tulee takasin. Kiva kuulla tämmösiä kehuja välillä =) Juha oli myös otettu siitä, että kun Tripillä on kierrokset katossa ja käsken sen maahan, että kuinka se sinne putoo ja kierrokset putoo samalla, Juhasta tää oli uskomatonta, no Trip on opetettu pudottaan kierrokset kun tulee käsky "down" ja hieno kuulla että ulkopuolinenkin näkee kuinka se toimii. Juha myös ylisti että Trip on yks nopeimmista aksakoirista, toivottavasti ohjaaja pysyy tulevaisuudessa koiran matkassa ja Trip saa näyttää miten magee se on ja päästään sinne asti mihin me molemmat riitetään ja se toivottavasti on korkeella ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti