lauantai 27. lokakuuta 2012

Kontaktikurssi ja alueellinen valmennus

Tiistaina oli toinen kerta kontaktikurssia, katottiin missä mennään, ei oltu reenattu kuin pari kertaa viikon aikana. Kun odoteltiin omaa vuoroo tehtiin A:ta ja oli varsin hieno huomata että Trip tarjos jo itte kontaktille menoo, sitten vaan vaihtelin omaa sijaintia esteeseen nähden.

Huomattiin Marian kanssa, että Trip on alkanu vilkuileen mua kontaktilla ja täähän on juttu mistä pitää päästä eroon. Maria näytti sellasen jutun että laitetaan koira remmiin ja sitten nostetaan sitä lelulla oikeen kunnolla ja irrotus ja sen jälkeen vielä hetsataan lelulla ja heitetään lelu etupalkaks ja lyhyestä remmistä tai pannasta pidetään kiinni päästetään pienellä nostatuksella koira kontaktille ja vapautetaan se heti kun on tullu alas. Eikä haittaa jos toinen takajalka putoo alas, pääasia että menee nopeesti ja kattoo vaan lelua. Tätä samaa tehtiin puomilla ja kyllä koira paremmin keskitty leluun kuin muhun.

Tehtiin ekaa kertaa koko keinua niin, että keinu laskettiin ihan alas ja pannasta vein koiraa keinun ja taas oli lelu etupalkkana. Keinu olikin vähän jännä juttu kun sitä mentiin ihan kokonaisena, koskaan ennenhän Trip ei oo keinua tehny kokonaisena.

Perjantaina sitten reenattiin kontakteja ja kyllä toi hetsi saa sen keskittyyn enemmän tonne eteen kuin muhun, joten eiköhän tässä päästä eteenpäin. Näissä reeneissä tuli pieni ruhje nenän päälle kun niin kyntämällä haki lelua =)

Lauantaina oli vuorossa Strömbergin Teron vetämät alueellisen valmennuksen reenit. Ekana oli rata missä oli 9 estettä ja yhtenä oli pussi. Me ollaan menty avustettuna pussia ja otettiin sitä ensin niin että Tero piti pussia vähän auki ja sitten niin että pussi oli kokonaan "kiinni". Sitten tehtiin pussi myös radalla.
Hitsi mun pieni koira oli tänään todella pätevä, se teki takaaleikkauksia, joita oon tehny vasta muutaman, mutta kyllähän toi nerokas koira sen osas tehdä.
Se mikä oli jännä huomata, että kun pidin suuni totaalisesti kiinni ja vaan ohjasin koiraa, niin se meni ihan MEGApätevästi eikä tiputellu rimoja eikä huutanu. Itelle on vaan vähän hankala sisäistää että mun pitää olla ihan hiljaa, sillä oon tottunu käskyttään koiraa, mutta nyt vaan tarvii opetella hiljanen tyyli sillä se puree tohon koiraan. Pussiin lähetyksessä sanoin sille vaan ihan hiljaa käskyn "pussi".

Viime sunnuntaina Jaanalta saatu oppi siitä, että koira laitetaan maahan kun mennään kentälle ja se myös laitetaan maahan kun juttelen kouluttajan kanssa niin toimii! Mulla oli paljon rennompi koira ja rauhallisempi, se ei hillunu ollenkaan eikä kierrättäny itteensä ollenkaan vaan oli rauhallinen ja kuulolla.

Mun tarvii nyt reenata hyppyä niin että lähetän sen ja heti siitä valssikäännös takasin lähtösuuntaan. Muutenkin tossa ohjaamisessa on mulla opettelemista, että pidän suuni kiinni.
Pieni koira on kyllä niiin pätevä, että katotaan mihin ton kanssa tulevaisuudessa päästään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti