lauantai 5. toukokuuta 2012

Korrien tottiskoulutusta

Tänään oli vuorossa Korrien tottiskoulutusta meidän omalla kentällä Mutalassa. Koulutukseen olin ilmoittanu Tripin, sillä tahdon sen kanssa vinkkejä tekemiseen.
Ekalla kierroksella Trip oli aivan täynnä virtaa, sillä olihan se eilen tehny samalla kentällä vähän omaa putkireeniä *lue juoksi samaan putkeen 6-7 kertaa peräkkäin vaikka en ees pyytäny* joten oli ekaks sitä mieltä että täälä pitää olla agiesteitä.
Ekaks käytiin läpi miten Riitta opettaa merkin stoppia. Ja sitten otettiin perusasentoja ja seuraamista. Todella hienosti pentunen osaa jo perusasennon ja korjaa sitä hienosti jos on vähän vinossa. Kun saa käskyn seuraa niin meinaa lähtee ilman mua, mähän teen tän niin että annan käskyn ja sitten odotan hetken ja vasta sitten lähden liikkeelle. Vielä ulkona ei onnistunu seuraaminen ilman namiapua, mutta ulkona reenaaminen on uutta. Saatiin hyviä pätkiä aikaseks. Sain vinkin että tarvii olla selkee koiraa kohtaan siitä, että milloin se saa palkan eli tehdä siitä selkee juttu.
Otettiin vielä vähän ruutua, mutta eka ruutu meni plörinäks, kun ruudun lähellä oli kasa merkkejä ja lasten hiekkaleluja, ne oli vielä vähän liikaa noin nuorelle koiralle. No otettiin ruutua muutaman kerran ja saatiin pari hyvää toistoa aikaseks.

Toisella kierroksella alotettiin kaukojen reenaamisella. Halusinkin saada Riitalta apuja seisomisen opettamiseen ja tietämättäni olen opettanu Leolle sekatekniikan kaukoihin. Samalla sekatekniikalla opetan Tripinkin, sillä se näyttää sopivan koiralle varsin hyvin. Ensin otettiin seisomisia istumisen kautta ja muutaman toiston jälkeen Trip hienosti osas "heittää" takajat taakse. Sitten otettiin maasta nousuja, siinähän haluan että koira nousee maasta suorille jaloille liikkumatta. Tässä tarvittiin namikättä ja apukättä mahan alle niin sitten rupeskin kädet loppuun kun vielä piti olla naksukäsi ja mulla vaan kaks kättä =) Saatiin tähänkin todella hyviä toistoja ja Trip oppi nopeesti mitä siltä halutaan.
Otettiin vielä perusasentoja ja seuraamista ja nyt palkkaaminen oli parempaa kun oli naksu mukana. Jossain kohtaa vähän poikitti niin otettiin vastapäivään ympyröitä ja nopeesti Trip korjas takapään oikeeseen linjaan. Kuulemma parisen viikkoo kun jatkaa vastapäivä ympyröitä niin koiralle selkiytyy seuraamisen suoruus.
Otettiin myös jääviä liikkeitä niin että peruutin ja annoin sekasin istu ja maahan käskyjä, oli varsin päteviä. Seisominen tehdään vielä yliheitto palkalla, sillä seisominen on ollu nyt se vähän vaikee juttu, mutta kyllä se siitä aukee. 

Sain hyvää palautetta siitä, että olen tehnyt tähän asti asiat oikein eli en oo opettanu mitään isoja mokia =) Ja saatiin hyvää palautetta myös siitä että miten hyvin Trip käyttää kroppaansa eli takapää jumpat on ollu hyviä juttuja. 

Leo pääsi lopuks tekeen paikalla istumisen ja paikallaolon. Istumisessa olin näkyvillä, istuminen oli tosi rauhallinen ja hyvä. Makuussa oli vähän kääntäny itteensä vieruskaverista poispäin, mutta oli ollu todella levollinen. Olin siis makuun ajan piilossa.

Vielä lopuks Pessan Tuulan ottama kuva torstailta eli tältä näyttää huomenna 5kk täyttävä pentunen ja painoo on nyt 15kg.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti