sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Agikisat päivä 2

Tänään suunnatiin iltapäivällä taas Hakametsän jäähallille jatkaan agikisa turneeta eli vuorossa oli päivä nro 2. Tuomareina toimi sama trio.
Ensin aamusta kisasankari alotti päivänsä tähän tyyliin 

Ja olihan turistillakin oma aamun viihdyke eli pallo


Kisoissa alotettiin agiradalla ja sieltä tuloksena meillä oli 5vp, toka vikana esteenä puomi niin sitten sen alastulo meni plörinäks. Kerkesin puomille niin paljon ennen koiraa että ootin sitä alastulolla ja Leo tuli sinne tosi lujaa ja pitkällä askeleella että ei vaan kyenny jarruttaan alastuloon.

Ekan ja tokan radan välissä otin Tripin vähän tekeen juttuja kentälle, sillä kisat kuumentaa sitä ihan hulluna, se vaan huutaa ja koittaa rynniä radalle. Millanenhan toi koira oikeesti on kun sillä pääsee aikanaan kisaan? Tehtiin ensin puun kiertoja sekä vasemmalta ja oikeelta. Tehtiin ekaa kertaa näitä oikeen kautta kiertoja ja saatiin ihan kohtalaista etäisyyttä aikaseks näinkin pienellä kokeilulla.
Sitten päätin ottaa tottista kun yksi rata oli jo purettu ja tilaa oli. Kun oltiin kohti kisattavaa kenttää, sivulle tulo ja muhun keskittyminen oli aluks varsin hankalaa. Mutta kun käännyttiin sivuttain tai selkä kentälle päin niin johan alko homma pelaan. Tehtiin ihan perusasentoja, pientä seuraamista ja siinä myös kulmia. Varsin näppärästä pieni pentunen jo vääntyy myös käännöksiin, täähän oli siis toinen kerta kun tehdään käännöksiä. Ensimmäistä kertaa otettiin myös juoksua seuraamisessa ja vähän meinas innostua, mutta palautu nätisti ruotuun. Kun kokeilin reilusti pidempää pätkää suoraa seuraamista niin pikku-ukko kommentoi tätä haukkumisella, joten ensin koira hiljaseks ja sitten vasta palkka. Tarvipa kokeilla kuinka kestää pidempää suoraa, mutta ei oikeen vielä.
Mutta se mikä on mageeta onnistuttiin tämmösessä häiriössä tekeen hyvää seuraamista ilman käsi- tai muita apuja vaan ihan silleen "normisti".

Toinen rata oli hyppäri ja siinä tuli muutamia valuneita kaarroksia, mutta päästiin nollalla maaliin ja kun tuli tulokset omaksi riemukseni huomasin, että aika riitti kaarroksista huolimatta! Sijoituksena oli 12/50.

Viimesenä ratana oli agirata itävaltalaisen suunnittelemalla radalla. Lähdettiin koko viikonloppu ihan viimesenä joten se oli taas hyvää harjotusta omalle päälle. Rata saatiin nollalla maaliin, mutta tuloksissa selkis että saatiin sitten yliaikaa 0,66s, erään Ollin sanoin tämmönen on "motivaatio nolla", joten otetaan tää sitten niin. Tarvii kattoo jos vielä yhdet kisat otetaan ennen SM-kisoja, muuten tarvii vaan koittaa reenailla.

Viikonloppuna ostin koirille sellaista Instant Energy jauhetta ja sitä sitten testailin Leolla viikonloppuna eli sai juoda sitä häkissä. Vaikee kuitenkaan vielä sanoo mikä sen vaikutus on, mutta testailu jatkuu. Trip tuntuu kans tykkäävän siitä kovasti, ihan niinku se tarvis lisää energiaa...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti