torstai 31. toukokuuta 2012

Agikiitoa ja tottistelua

Oon saikulla tänään ja huomenna, joten kun vihdoin heräsin lääkkeiden aiheuttamasta unesta päästiin käynnistään päivää. Toki siis koirat lenkitin aamulla ja remppamies poikkes aamusella, mutta sen jälkeen kun vielä mentiin nukkuun niin kello olikin jo paljon kunnes seuraavan kerran silmät aukasin, no lääkäri varotti että Sirdaludit väsyttää. Varsin tyytyväinen oon eilen saamani akupunktion vaikutukseen, sitä lisää ens viikolla.

No siis ajeltiin päivällä Mutalaan meidän seuran reenikentälle. Ajatuksena oli ottaa koirien kanssa pitkästä aikaa hyppytekniikkaa, Tripille tää on eka kerta tätä reeniä. Otetiin 5 estettä ja korkeushan on sen 20cm. Ensin otin Tripin tekeen hommia, se ei oikeen ensin ymmärtäny esteiden takaa targetille irtoomista, joten ekalla kertaa menin ite targetille ja kutsuin koiran. Kyllä se saa päätään käyttää, että saa ittensä mahtuun tekniikka reenin väleihin. Aluks esteiden välissä oli etäisyyttä 3,5 mun jalan mittaa. Trip tykkäs tästä hommasta kovasti ja vielä kun oppi ite irtoon targetille niin hauskuus oli katossaan. Sitten venytin viimesen välin kaksin kertaseks ja sekin lähti sujuun. Ja vielä vähän venytin tokavikaa väliä.

Vilille tein samaa reeniä alkuun mihin Trip jäi. Leo muistaa tän homman entuudestaan ja kans nauttii kun saa itekseen käydä hyppyjä tekemässä. Pikkusen takkus toi loppu kun oli venytetyt välit, roippas pari viimestä hyppyä yhdellä loikalla. Mutta osu lopulta oikein väleihin. Sitten kun laitoin kaikki välit alkuperäseen niin meinas olla vähän taas koira ensin hukassa, joten taas otti paria hyppyä kerrallaan. Tätä sitten tahkottiin hetki, mutta homma alko toimiin.

Trip pääsi vielä tekeen toisen kierroksen tekniikkaa ja nyt jo homma toimi paremmin kun tiesi mistä on kysymys. Tässähän tarvii koira saada lähteen rauhallisesti hypyille ettei noihin pieniin väleihin kaahata hullua kyytiä. 

Leo teki seuraavalla kierroksella tokohyppyä noutona ja ruutua. Ensimmäinen hyppynouto oli vähän taas sellanen että jouduin vahvistaan paluuta, jotta ottaa hypyn matkaan eikä kierrä sitä. Meidän tarvii nyt vaan reenata tottista kun menin ilmottaan sen heinäkuulle voittajaan. Saatiin tosi kivoja toistoja hypyllä.
Sitten otettiin ruutua, ensin vein sinne namin koiran kanssa. Tosi nopee ja suora ruutu! Maahanmeno onkin sitten vähän sellasta, että korvat on myyty ja koittaa vaan ettiä namia.... Otin myös kilpailun omaisen ruudun eli koira tyhjään ruutuun, maahan ja tein sen seuraamiskuvion kääntyen vasemmalle. Hienosti se hakee ittensä seuraamiseen ja seuraaminen on varsin Leolle ominaista eli hyvää. Tehtiin muutamia erilaisia toistoja, namilla ja ilman. Tätä lisää!

Seuraavaks Tripille laitoin kolme hyppyä puolikaarelle ja hyppyjen väli 6m ja korkeus 20cm. Tähän asti kaikki hyppyharjotukset on tehty rimat maassa, mutta nyt kun ikää on kohta 6kk niin alan nostaan sille hyppyjä jotta alkaa keräileen jalkojaan eikä vaan kaahaa siivekkeiden välistä.
Tän homman idea oli se, että koira irtoo itsenäisesti hypyille ja tulee käteen kun käsi laskeutuu reiteen kiinni. Jestas että oli koirassa vauhtia, sillä se kyllä otti sellaset kierrokset itelleen että ei mitään tolkkua. Se kyllä nautiskeli tästä hommasta.

Trip pääsi vielä tekeen myös tokohyppyä ja ruutua. Tokohypyssä oli kaks lautaa, kun viimeks oli yksi. Lelun kanssa lähti vähän mopo käsistä eli kun laitto lelun hypyn taakse niin se kiersi hypyn, jotta pääsee lelulle.. Laitoin targetin hypyn taakse ja näin alko hyppy luistaan paremmin. Pikkusen vielä tökkii hypylle lähtö, ei vielä irtoo ekalla käskyllä, mutta ei kai voi olettaa sellasta kun Trip teki tätä toista kertaa. Saatiin hyviä toistoja ja hienosti jää käskyllä seisoon esteen taakse, pysähtyminen pitää saada vielä nopeemmaks, mutta eiköhän se toistojen kautta tule =)

Kivat reenit kaikkiaan taas pätevien koirien kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti