lauantai 26. toukokuuta 2012

Päivällä tottista ja mettässä lenkkiä

Lähdettiin päivälenkille puuvuorelle ja samalla ensin tekeen tottista.
Kävin tekeen pojille ruudun ja otin Tripin ensin. Ensin kävin koiran kanssa viemään targetille namin ja lähetin ihan läheltä n. 4 metristä, lähti haahuileen kulmamerkeille joten pyysin sen takas ja tein kunnollisena näyttönä koiran odottaessa lähetyspisteessä. Tän jälkeen kun lähetti koiran ruutuun eteni hiukan mutkitellen mutta targetille asti.
Vein Tripin kauemmaks ja taas kävin reilusti näyttämässä koiran istuessa lähetyspisteessä. Nyt oli lähteminen paljon suorempaa ja nopeempaa. Tein muutaman lähetyksen aina pidemmällä matkalla, viimenen jotain vajaa 10 metriä. Sitten vaihdettin sivua mistä lähetän sisälle sillä ruutu oli tiellä josta pääsi ruutuun kahdelta sivulta. Nyt ei tarvinnu niin paljoo vääntää rautalangasta, kun oltiin tehty jo toisesta suunnasta.

Sitten vuorooon Leo ja Trip autoon. Leolle tein lähetyksiä heti reilusta 10m ja tokana laitoin sen tyhjälle targetille ja hieno suora eteneminen. Seiso käskyä ei oikeen kuuntele ja maahan meno oli vähän takkusta. Vaihdon Leolle kans muutaman toiston jälkeen suuntaa ja sieltä reilu 20m lähetys ja eteni suoraan ja nopeesti.


Sitten taas koiran vaihto ja Tripille panta ja remmi ja tehtiin seuraamista. Tehtiin suoraa seuraamista ja kulmia sekä vasemmalle ja oikeelle. Hienosti tekee kulmia vaikka niitä ei ookkaan tehty kun kerran ennen tätä. Seuraamisessa tehtiin myös vastapäivä ympyröitä ja tokon täyskäännöstä eli että koira seuraa ulkokaarella. Sitten otettiin pieni pätkä juoksua myös. Tehtiin myös jääviä eli istu, maahan ja seiso. Maahanmeno on kyllä ton koiran pravuuri, ihmettelen jos kokeessa ei siitä tuu kymppiä niin nopeesti se painuu maahan =) Tein vielä pätkän irti seuraamista ja hyvin huomas, että tuli varsin enemmän liki irti seuratessa kuin remmissä eli se normaali reaktio, koira on tiiviimpi irti seuraamisessa, mutta remmissä on paremmin kontrolli mukana.

Koiran vaihto ja Leo kehiin. Sen kanssa kans ensin remmissä seuraamista ja hyviä käännöksiä sekä sivuttais siirtymiä ja paikallaan suunnan vaihtoja vasemmalle ja oikeelle. Sitten myös irti seuraamista ja liikkestä istuminen ja kun ruudun merkit oli paikallaan tein tästä vanhan evl:n idarin liikeen ja hienosti istu paikallaan!

Vielä kerran otin Tripin ja tehtiin namilla merkkiä, mutta voi herranjestas mitä rautalangasta vääntöö se on tän koiran kanssa. Se istuu heti kun on saanu palkan ja jos sitä pyytää siltä iteltään niin ei sitten millään ymmärrä mitään. Tää on saman tyylistä kuin mitä oli maahanmenon ja takapään käytön kanssa opetellessa, ensin saat vääntää rautalangasta ja kun sen oppii niin on megapätevä, joten sitä odotellessa =)

Reenin päälle pojat pääsi pitkälle lenkille riekkuun mettään ja oli varsin ihanaa auringon paisteessa tehdä lenkkiä, muutama kuva alla.


Lopuks Tripin mielipide valokuvaamisesta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti