keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Tottista hallilla

Mettälenkin jälkeen mentiin hallille tekeen kunnon tottisreeni pitkästä aikaa, ollaan oltu kolme viikkoo pois. 

Ensin laitettiin ruutu paikoilleen ja sitten vielä luoksetulon merkit. Otin heti ekana seuraamista kohti ruutua ja kohti luoksetulon merkkejä. Tehtiin kaikilla vauhdeilla eli normikävelyä, hidasta ja juoksua. Oli aivan mahtavaa kun missään kohtaa koira ei kytänny merkkejä tai ruutua vaan piti kokoajan kontaktin!

Sitten ruutu oikeelle ja merkillä korjasin sen seisoon suoraan merkin taakse ja lähetys. Meni keskelle mutta oikeeseen laitaan ei keskelle ruutua. Kun käskyttelin hämykäskyjä niin hiukan takapuoli nousi mutta pysy paikallaan. Seuraamiseen tuli nopeesti mutta hiukan tiiviiseen seuraamiseen. 

Seuraavaks ohjattu ja eka nouto vasemmalle ja se kapula oli myyty, Trip koitti mennä oikeelle ja keskelle mutta muka vasenta ei ollu... Muutama korjauksen jälkeen se oikee kapulakin löyty. Sitten vielä lähetys oikeelle ja oli hieno joten palkkasin jo palautuksesta. 

Sitten luoksetuloa ja stoppi oli koiran mielestä muka puolittainen istuminen. Seuraavissa alko jähmiin merkkejä joten menin toisellepuolen hallia ottaan suoria luoksetuloja. Ne jähmitti kans aluks mutta käännyin yhtäkkiä ja käskytin koiran liikkuvaan palloon ja johan tuli vauhtia. Sitten takas merkeille ja samaa tyyliä sielä. Yhden stopin tein merkkien väliin ja hitsi oli hieno ja nopee. 

Ruutu vasemmalle tökkäs aluks kun ei sinne heti lähteny kunnolla mutta korjauksen jälkeen ei mitään ongelmia. 

Tehtiin vielä seuraamista ja z:n jäävät ja oli varsin nopeet ja kivat. 

Otettiin vielä hyppynoutoo ja siinä sai muistutella että ei saa liikkua kun kapula lentää. Mutta alkohan se persus pysyyn maassa. 
Nostin hyppyä muutan kerran ja lopuks se oli melkein täyskorkee, puoltoista lankkua puuttu ja kauniita hyppynoutoja tuli metallikapulalla. Yhden kerran hyppäs päin hyppyä en tiedä mikä hassi koiralle tuli mutta korjas ite hyppynsä seuraavalla kerralla eikä siitä tullu ongelmaa ja koira liikkuu puhtaasti. 

Iltapäivällä törmättiin meidän taloilla asuvaan tanskandogiin on joku 7kk pojilla oli kunnon leikkipainit päällä vaikka kokoero on jo paljon ja lopuks molemmat oli varsin väsyneitä. Varsin aktiivinen päivä siis =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti