sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Tokokokeessakin voi hävettää

Tänään oli vuorossa Tamskin tokokoe, tuomarina Tiina Heino. Evl:ssä meitä oli viis koirakkoo ja ainoona uroksena Trip oli laitettu porukan keskelle paikallaoloissa. Meidän kennelyskän aiheuttama tauko kaikessa näky meidän tekemisessä. 

Ensin oli paikallaolot

Istuminen 8
- Trip oli lähdössä tekeen jotain ihan muuta ja idiootti jätössä sanoin istu ja koira oli menossa maahan, pienellä kaksoiskäskyllä pelasin homman jota tuomari ei kuullu

Makuu 8
- lähti nytkyyn kohti maata toisen ohjaajan käskystä mutta ei onneks menny maahan asti, nostossa jäi perusasento vähän vajaaks, mutta ei noussu muiden käskystä!

Sitten alkokin nöyryyttävät yksilöliikkeet, häpesin oikeesti ekassa kehässä silmät päästäni ja meinasin ekan kerran keskeyttää kokeen. Odotellessa omaa vuoroo huomautin pari kertaa Tripille pienestä piippauksesta ja herra olikin tänään herkällä tuulella ja otti tuon liiankin henkilökohtaisesti. Jos en enää ikinä tekis tota!

Ruutu 0 
-lähetys oli oikeelle, meidän ns vahvempi suunta, ja koira lähti kaartaan ruudun ohi oikeelle ja meni kehänauhan viereen seisoon. Kahdella korjauksella ei menny ruutuun kun oli sielä omasta mielestään! Kolmannella sain sen sinne ja kun vapautin sen ruudusta niin koiran ilmeestä näki että oli ihan sekasin että kuinka näin. Tää varmaan sekotti sitä vielä enemmän. 

Z-liike 0
- ei lähtenyt seuraamiseen ennenkö toisella käskyllä ja järjestys oli maahan-seiso-istu. Jäävät ihan ok vähän vinoja eikä seuraaminenkaan ihan karmeeta ollu. Istumisessa meni maahan joten en ihan ymmärrä tota nollaa. 

Luoksetulo 6
- aivan jäätävän hidasta liikkumista ja seisomisessa istahti seuraava väli kans hidas mutta makuun jälkeen ei meinannu tulla eteen ollenkaan...

Seuraaminen 7
- aluks oli taas jossain ihan muualla ja kaavio oli jäätävän pitkä. Toisaalta onneks oli sillä koira rentoutu matkan aikana ja noin puolet oli hyvää seuraamista tuomarikin mielestä. 

Tän jälkeen kyllä häpesin silmät päästä ja mietin vakavasti että keskytänkö. Toisessa setissä oli kuitenkin Tripille mieluisia liikkeitä joten aattelin että häpästään ittemme sitten koko rahalla. Koiran toin halliin vasta ihan viime hetkellä, etten ressaa sitä. 

Ohjattu 8,5
- arvoin meille oikeen ja merkille meno vähän hidas ja luovutus hiukan liian kaukana tuomarin mukaan mutta suora. 

Hyppy 9,5
- nopee hyppy ja nyt luovutus kuulemma paremmalla etäisyydellä mutta hieman vino. 

Tunnari 9
- meille liikkuri laitto oman eripaikkaan kun muille joten olin varma että toi väärän kunnes luovutuksen jälkeen tarkistin että oli oikee. 

Kaukot 8
- tuomarin mukaan liian nopeet vaihdot ja pari kuulemma vähän vajaat. 

Yhteensä 198 ja 3. tulos, meidän huonoin tulos evl:ssä.

Nyt vaan leuka vasten rintaa ja reeniä ja ens viikolla uusiks uudessa paikassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti