lauantai 15. helmikuuta 2014

Agikisa Jyväskylässä

Noora tuli hakeen meitä kahden kelpineidon eli Demin ja Fanin kanssa ja suunnattiin kohti jattilaa ja päivän agikisoja. Tuomarina oli Allan Mattsson. Kisat alko hyppärillä mikä oli vähän hassua kun medit lopetti agiradalle niin kaikki kontaktit pois kentältä kun olis ollu helpompaa ja ehkä fiksumpaa meidän alottaa agiradalla mutta tänään näin..

Meidän lähtöpaikka oli kivasti noin puolessa välissä luokkaa. Hyppärillä lenteli rimoja oikeen kunnolla oli meille vähän ahdasta välistävetoo yms. Koira kävi niin kuumana että lähti ihan tyystin käsistä. Lopetin radan loppuosassa kun en halunnu jatkaa sitä kaahausta. Ja nyt kun Trip on ollu herkällä niin sille tuntu olevan jo kova "rangaistus" kun radalla sano että riittää eikä antanu sen enää hypätä. Sain sen kuitenkin rentoutuun leikkimällä joten en ollu huolissani että olis ottanu nokkiinsa. 

Toka rata oli agirata ja mukavamman olevampi kuin ensimmäinen rata. Oli sama välistäveto kuin ekalla ja nyt otin sen toistakautta kuin ekalla radalla eli otin ekan takaakierron niistona niin näin koiralle jäi enemmän tilaa toiselle hypylle. A oli tyrkyllä kun keinulle piti mennä ja sain just pelastettua koiran keinulle. A:lla olin sitten vähän edessä mutta sain senkin pelastettua. Sitten tuli kolme hyppyä ei ihan linjassa ja keskimmäiseltä hypyltä Trip tuli suoraan takaapäin mun polvitaipeisiin ja mä polvilleen maahan. Oli kuulemma lähelle ettei tullu sivummasta mun polveen olis kuulemma polvi menny sitten, sitä ei tähän tarvita. Jatkettiin rataa vaikka polveen sattu ja päästiin maaliin 15vp ja vähän yli 3s yliaikaa siitä kyntämisestä. 

Vikalle agiradalle otin tavotteeks että pysyn pystyssä. Rata oli kivan olonen sopivasti tilaa ja kinkkinen vienti okserilta putkeen kun okserilta suuntautu ihan muualle kun oikeeseen päähän putkee. 
Puomin alastulolta Trip lähti kun mun piti tehdä persjättö ja jäin jälkeen seuraavalle kahdelle hypylle. Ja kolmannelle piti vetää vähän takasinpäin ja hitto vieköön rima tippu ja se olikin tän radan ainoo virhe joten tuloksena 5vp. Vikaan rataan olin jo tosi tyytyväinen, harmi että kisat loppu :)

Saan olla kyllä tosi tyytyväinen että koira hakee itsenäisesti kepit sillä tänään oli avokulmia varsin paljon mutta helpottaa omaa ohjaamista kun voi luottaa koiraan eikä tarvi saatella sitä kepeille, jossain oon sentään onnistunu :) Me tarvitaan vaan lisää kisoja niin kyllä tästä hyvä tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti