perjantai 7. helmikuuta 2014

Agireenit Harrin valvonnassa

Eilen päästiin vihdoin tositoimiin myös agin osalta, sillä meillä oli ylimääräset Harrin reenit. Ensin lahjoin kouluttajan kuoharilla eli muistaminen meidän kuukauden takaisesta noususta kolmosiin. Meitä piti olla tunnilla kolme, mutta yks oli sairas ja toinen ei koskaan tullut joten saatiin Tripin kanssa Harrin huomio koko tunniks :) Eli saatiin hinkata oikeen urakalla, alla illan rata:


Ensimmäinen puoltuntia meni viilatessa ekaa viittä estettä ja tykkäsin kovasti kun saatiin keskittyä tähän oikeen kunnolla. Ensin tehtiin niin että kolmoselta neloselle tein vetämällä, mikä on aina se vaikein vaihtoehto. Ja siinä sitten olikin tekemistä että sain oman rytmityksen kohdalleen enkä rynniny neloselle. 
Myös kiinnitettiin paljon huomioo mun sijoittumiseen alussa että saadaan käännös kakkoselle tiukaks. Tuntu toisaalta hassulta seistä kolmosen etureunassa ja yhdellä askeleella kohti kakkosta ohjata koira sinne, mutta tämmöset ei oo Tripin kans ongelma vaan se lähtee näihin ohjauksiin hienosti ja jarruttaa paremmin kun en oo liian iholla kaiken aikaa. 

Sitten vaihdettiin 3-4 esteelle työntäminen ohjaukseks eli sijoituin kolmosen taakse ja työnsin neloselle kun kepit ei oo mikään ongelma toi koira hakee ne todella hienosti mitä erilaisimmista kulmista. Siinä tuli taas ongelmaks mun rynniminen sinne neloselle kun en meinannu malttaa, ei koira mua sielä hypyllä tarvinnu päinvastoin :)
Otettiin kolmosta myös niin että seisoin oikeella kohtaa linjalla koiran edessä ja näitä pitää jatkaa että se oppii kokoon näihin päällejuoksuihin itteensä enemmän. 

Kuvasta poiketen puomin molemmin puolin oli suorat putket ja Trip oli aina sielä seinän puoleisessa putkessa :)

Esteillä 17-18 mun ongelmaks tuli niiston jälkeinen ihme peruuttaminen, en tiedä miks mun muka pitää jäädä varmistaan että koira hyppää niistettävän hypyn kun pitäis lähtee suoraan kohti seuraavaa estettä. Ensin Harri tuli seisoon mun taakse ja heti linja muuttu ja peruuttaminen loppu kun perseen taakse tuli rima. Tätä pitää reenata ja luottaa koiraan!

Esteet 20-22 toi kans päänvaivaa mutta kun rohkeesti leijeröi kun koira pujotteli ehti seuraavalle hyvin persjättöön mutta sitten piti tehdä tiukka jarru seuraavalle tai koira lähi takaakierron sijasta hakeen putkee. 
Oli kyllä niin hyvät reenit että ei mitään järkee! Huomenna seuran reenit. 

Vielä näyte Tripin luomulelusta toi kun ei oo niin tarkka millä leikitään ja mitä voi käyttää reeneissä palkkana, ihana piirre!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti