torstai 13. helmikuuta 2014

Paimennusta ja reenit osa 3

Eilen aamulla Hennan kanssa tavattiin Ikealla ja pakattiin sen koirat mun autoon ja lähdettiin kohti Someroo. Edessä oli kiva aamupäivä sillä tiedossa oli paimennusta. 
Kun oltiin jo varsin lähellä päämäärää Hennan pentu päätti rusauttaa pienet paskat mun boxiin, ei muuta kun auto stoppiin ja Henna pääsi siivoon :). Onneks tuotos oli pieni ja ne oli tullu omalle viltille joten matka jatku aikas nopeesti. 

Tripin kanssa tehtiin edelleen ihan pelkkää peruskuljetusta ja sitä ei kielletty vaan kannustettiin. Jos se vähän sikaili se oli vaan hyvä homma sillä nyt on vaan tarkotus rikkoo sitä liiallista tottelemista ja haetaan vähän röyhkeyttä pöytään. Reenattiin sisällä joten oli varsin intensiivistä. Oli hauska huomata Tripissä Taimimainen piirre eli kun hallissa oli heinäpaali ja Trip tiesi miltä puolen paalia lampaat tulee niin ei kiertänyt paalia vaan meni vastaan. Taimi teki ihan samaa sillon kun näin sen ihan ekaa kertaa lampailla. 

Meille kävi pieni vahinko kun Hennan vanhempi koira kävi Trippiä kiinni naamasta mettässä vaikka oli remmissä mutta sai just väärälle hetkellä löysää remmiin. Seurauksena oli hampaan tekemä reikä hyvin lähellä silmää, onneks ei menny silmä mutta liian lähellä se kävi. Auron takakontin reunassa oleva lista lähti irti , no nyt tarvii koittaa saada se takasin paikalleen. 

Tripistä on tullu varsin herkkä nyt ihan pienellä aikaa ja se näkyy myös sisällä. Puhuttiin Marikan kanssa että onko joku ikäjuttu vai sitä että se on oikeesti tajunnu olevansa yksin. No tää täytyy ottaa nyt huomioon ja käsitellä sitä sen mukaan kaikessa touhussa. Paimennus teki ihan varmasti päälle hyvää kun sitä ei sielä kielletä vaan saa tehdä ite päätökset. 

Tänään mentiin aamupäivästä Sarin kanssa hallille reenaan. Hallissa oli meidän eilinen agirata ja teki hyvää tehdä tokoo esteiden keskellä. 
Otettiin ensin ruutu ja takana oli putki mutta ei tuottanu ongelmaa. Merkki oli vähän hidas mutta Sari sano ettei välitä siitä kun esteet todennäkösesti vähän jumittaa. Ruutu oli aivan mieletön ja koira vapautettiin maahanmenon jälkeen. 
Otin tän jälkeen muutaman merkin ja nopeus parani. 

Seuraavana tunnari ja mennessä kapuloille Trip potkas omaa mutta etsi keskittyneesti ja toi oman. Bileet!

Hyppynouto oli seuraava ja ekan heiton jälkeen kapula haettiin pois sillä koira ennakoi. Uus heitto ja liikkurin käskyn jälkeen kiersin koiran ympäri ja nostin sen pystyyn ja silitys ja käsky noutaa. Aivan mielettömän siisti kapulan nosto ja hieno palautus. Tän jälkeen koira autoon sillä setti oli enemmän kuin hieno!

Toisella rundilla seuraamista niin että Sari tarkkailee ja mä teen omaan tahtiin. Pieni koira keksitty ja teki töitä kovasti, takapää vähän eli ja pientä painamista mutta ilmeisesti keskitty niin kovasti kun esteet oli kentällä. 
Toinen seuruu alotettiin hitaalla käynnillä ja nyt Sari teki kaikenlaisia häiriöitä eli taputteli käsiä, naksutteli, huuteli ja juoksi meidän ympäri ja koira piti kokoajan paikan ja kontaktin!! Ihan mieletön fiilis js tähän lopetettiin reeni sillä meininki oli tosi hyvää ja koira oli mukana 150%!

Mettässä tein muutaman luoksetulon yhdellä stopilla ja läpijuoksuilla ja hitto nekin oli mageita! Nyt ei reenata enää hallissa ennen koetta, lenkillä saatetaan tehdä jotain pientä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti