perjantai 9. elokuuta 2013

Toiminta torstai

Eilen oli todellinen toiminta torstai, sillä mentiin kymmeneks Annen kanssa paimentaan Jumesniemelle. Otettiin lampaita pienempään aitaukseen ja sielä ensin perussettiä eli hakukaaria molempiin suuntiin ja peruskuljetusta. Sitten pientä poispäinajoo ja kuljetusta siihen suuntaan mihin haluan eli korjauksia pienen kaaren kautta. 
Marikalta viime lauantaina saadun vinkin mukaan käytän suuntakäskyjä lyhyenä kun on tarkotus ottaa vaan pieni pätkä kaarta ja stoppi. 
Trip oli nyt paljon parempi kuin pari viikkoo sitten Annella mutta jostain syystä kun lammas käänty vähän vastaan niin Trip väisti kaarelle. Nyt tarvitaan vähän röyhkeyttä koiraan. 

Toinen kierros otettiin pikkupikku aitauksessa, Trip ei oo koskaan ollu tässä. Joutu ekaa kertaa meneen kaarelle lampaiden ja aidan väliin ja ensin koiraa vähän huimas moinen toiminta. Sitten joutu tekeen kaaria mun ympäri ja tää oli kans ihan uus juttu. Ekalla kaarella Trip olis halunnu mennä portista isompaan aitaukseen ja hämmästeli kun pysyttiin pienessä aitauksessa. 
Tehtiin niin että koira stopattiin vastakkain lampaiden naamaa ja siitä avulla ajolle, välillä lampaat vähän kukkoli ja piti auttaa koiraa ja tökkästä lammasta että kääntää pään. Hyvin näki että koira työsti kovasti päässään tätä reeniä, mutta saatiin onnistunutta ajoo ja kaaria. Kun tultiin pois aitauksesta niin pieni koira oli niiiin tyytyväisen näkönen ettei mitään rajaa!
En ottanu kolmatta kierrosta sillä musta koira oli tehny Ison Koiran työn ja oli varmasti väsyny tästä uudesta vaikeesta reenistä. Enkä ollu väärässä sillä se heitti autoon maate ja alko nukkuun, joten oli tosi väsy. Hieno reeni!

Iltapäivällä neljän aikaan lähdettiin Valkeekoskelle sillä oltiin sovittu Auran kanssa tärskyt Ilolan maatilamatkailu paikkaan. Leo oli varsin onnellinen nähdessään Rondan ja olis halunnu tehdä jälleen pentuja Rondan kanssa eikä Ronda kauheesti vastaan tuntunu laittavan vaikka ei ollu ees juoksulla...

Mentiin mettään lenkille ja maasto oli paikoitellen mielenkiintosen mutaista joten mun uudet valkoiset lenkkarit sopi tonne täydellisesti :)
Koirat näki jotain uutta sillä laitumella oli lihakarjaa eli emolehmiä vasikoiden kanssa ja oli sielä yks siitossonnikin. Trip olo kovasti kiinnostunu meneen vähän kattoon lähempää mutta en kyllä päästäny. Sitten se löysi yhdestä aitauksesta lampaita ja toisen silmät sytty loistaan just sen näköisenä että "kattokaa mitä löysin!" Ei näemmä aamun lammastukset riittäny. Vähän kyllä Trippiä jännitti kun lammasaitausta kiersi vapaana vuohipukki ja sellasta ei pieni koira oo koskaan nähny :) Kahden eläkeläishepan aitaukseen oli kans valmis meneen, rohkee koira. 

Tästä suunnattiin Sportdog parkkiin sillä meillä oli vielä Tripin kanssa Harrin reenit. Hyvin pieni koira jakso tän päivän sillä oli varsin pätevä reeneissä. Päivän rata on tässä ja vaikka jouduttiin vähän hinkkaan esteitä 8-9 eli esteellä 9 tehtävää poispäinkääntöö niin saatiin ekalla kierroksella tehtyä koko rata!
Koita irtos hienosti esteeltä 22 takaa putkeen 24 vaikka mä heitin vaan sen sinne taakse ja otin vastaan putken toisesta päästä eli läheltä estettä 25!
Alussa otin sen ekaa kertaa kepeiltä ekasta välistä vastaan, ekalla kerralla palkattiin lelulla mutta toisella kertaa pystyin jo kääntäen sen suorittaan keppejä, toimi kyllä hienosti! 
Pituudelta kääntö oli ensin mulle ajotuksellisesti hankala mutta kun opin ajoittaan jarrutuksen oikein koira ei levinny pituudelta liian pitkälle vaan käänty heti pituuden jälkeen. 
On se vaan hieno koira, lauantaina lähdetään viimeisen nollan metsästykseen hyvillä mielin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti