keskiviikko 14. elokuuta 2013

Ankkailua

Eilen iltapäivällä suunnattiin Somerolle sillä meillä oli edessä ankkojen paimennusta. Ekaa kertaa päästiin työstään noita eläimiä. Trip laitettiin ensin liinaan, kun ei ollu mitään käsitystä miten käyttäytyy ankkojen kanssa. 
Ensin koira oli ihan pihalla että mitä ollaan tekemässä ja vähän turhautu. Mutta sitten lamppu sytty päässä ja alettiin paimentaan. 
Tää oli meille oikeesti tosi hyvä kokemus sillä ankat pelkäs enemmän ihmistä kuin koiraa joten koiran oli pakko työstää niitä poispäinajolla. Ollaan sitä reenattu Annen kanssa ja nyt päästiin reenaan oikeen kunnolla. Toisella kierroksella Trip jo tiesi mitä ollaan menossa tekeen ja oli tohkeissaan. Se ei kertaakaan koittanu purra lintuja ja totteli maahan käskyjä tosi hyvin. Tällä kierroksella päästiin kuljettaan ankkoja niinku halusin sillä koira oli hyvin kuulolla ja teki nättiä pieniä pätkiä kaaria. 
Tosi hauska kokemus!Lopuks vielä mentiin pellolle lampaitten kanssa yks kierros. Mallan piti tulla kroaatti Arvon kanssa myös ankoille mutta niillä on perjantaina kisat niin tulivat vaan lampaille. 

Viimeks Annen kanssa reenattiin pienessä aitauksessa sitä että koira uskaltaa ajaa lampaita päin. Kokeilin tätä isolla laumalla ja hyvin oli menny reeni perille sillä Trip uskalsi ajaa päin isoo laumaa ja sai ne kääntyyn tosi hyvin. Tehtiin kaaria molempiin suuntiin ja kuljetusta sekä isolla laumalla poispäinajoo. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti