sunnuntai 4. elokuuta 2013

Pentupäivät

Lauantaina oli loman alkajaisena ohjelmassa pentupäivät Somerolla. Ylöjärvellä oli viileetä ja matkalla oli paikoittain tosi paljon sumua, ei paljoo eteensä nähny. Mutta kun päästiin Somerolle verkkarit vaihtu shortseihin ja fleece sai jäädä autoon :)

Me jäätiin nuorempien koirien kanssa Kimmon valvovan silmän alle ja saatiin Tripin kanssa käydä isolla pellolla isolla laumalla reenaamassa. 


Meillä on ollu ajamisen kanssa jumitusta joten lähettelin Trippiä molemmilta puolilta kaarille ja lähdin lauman kanssa heti liikkeelle niin ei ehtiny mennä maahan. Ja jos ehti niin sitten sain sen käskyllä liikkeelle. 
Keli oli varsin vaativa sillä oli tosi kuuma ja aurinko paisto miltei pilvettömältä taivaalta. Piti tarkkailla koiraa ettei sitä ajanu piippuun. Tripin sisko Huiku olo saanu ekalla kierroksella pieniä lämpöhalvausoireita, nää kun tekee täysillä eikä mitenkään muuten. 
Ite juotan Tripille aina palautusjuomaa ja se onneks juo tosi hyvin eli ei tarvi pakottaa. 


Tokalla kierroksella otettiin enemmän etäisyyttä lampaisiin ja tehtiin kaarelle lähetyksiä kauempaa. Aluks oli vähän liikaa virtaa ja koira haukku ja koitti juosta suoraan päin lampaita. Tätä ei sallita vaan stoppi koira takas ja uus lähetys. 
Tehtiin myös vähän poispäin kuljetusta ja normaalia ajoo aina kaarien välissä. 
Toka kierroksen jälkeen huomasin lenkillä että Tripin takajalat oli vähän holtittomat, koira vesiletkun alle kun ei halunnu mutarunniin uimaan. Mukana mulla oli annos energiajuomaa ja annoin sen tässä kohtaa Tripille kun edessä oli ihmisten ruokatauko. Energiajuoma ja hiukan pidempi lepo teki hyvää ja kolmannella kierroksella koira oli taas hyvässä kunnossa. 
Kiva päivä mukavien ihmisten kanssa ja ruoka oli hyvää kuten aina. 

Kimmo ja Wenja vie ison lauman aitaukseen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti