lauantai 17. maaliskuuta 2012

Tottista ulkosalla

Tänään ennen lenkkiä mettässä otin tottista molemmilla.

Leo oli ekana vuorossa tänään. Otin ensin ruutua niin että ruudussa on targetti ja nami. Ensin lähetyksiä jostain 10 metristä ja meni varsin suoraan ruutuun ja suoralla linjalla targetille. Sitten vietiin yhdessä nami ruutuun ja otin seuraamista ja siitä istumista. Huomaa, että on seuraamisen alotuksia ei oo tehty vähään aikaan sillä jo heti seuraa käskyllä nousee takapuoli maasta. Sitten ensin hinkattiin että tulee käsky ja rauhallinen hengenveto ja vasta sitten liikkeelle, muistuhan se sieltä.
Istumisessa taakse menon tein kuten evl:ssä ja käänsi oikeeta etutassua vähän sivulle mun mennessä taakse. Sama uusiks ja nyt ei siirtäny tassua yhtään niin paljon. Tästä seuraamisesta lähetin sen ruutuun ja oltiin jossain 20 metrin päässä, jälleen oli suora eteneminen ilman taakse kurkkimista! Jätin ruudun tyhjäks ja uutta seuraamista ja lähetys ruutuun jostain 25 metristä ja jälleen onnistunut! Jälleen palkka ruutuun ja tehtiin välissä muuta eli nyt otettiin voi:n luoksetuloja pätkittynä. Ensin pari luoksetulon seisomista ja nyt alkaa pysähtyminen olla mallillaan. Sitten maahanmeno ja varsin nopee ja siisti. Vielä kerran ruutuun ja jälleen onnistunut ja kunnon leikit päälle.

Trip oli niskakarvat pystyssä ja haukku kun tuli autosta, kun joku ihme tyyppi oli käyny laittamassa ruudun merkit paikalleen ja Trip näki nyt ruudun ekaa kertaa =) Ensin pentu sivulle perusasentoon kun muuten meinas varastaa ruutuun. Eka lähetys jostain vähän yli 5 metristä ja meni vähän oikeesta reunasta sisään mutta siitä hyvin targetille. Vietiin taas yhdessä nami paikalleen ja etäisyyttä n. 10 metriä, tästäkin hyvä lähetys ei tuijottele taakse mutta menee sisään taas oikeesta reunasta. No tää on sen eka kerta ruutua ja lähetyslinja vähän vino. Perusasennot on varsin kivoja, mutta korjattavaa vähän on sillä hiukan nojaa jalkaan ja äkkiä lipsahtaa vähän eteen.
Otettiin istumista niin että peruutan ja käskytän ja annan pienen käsiavun. Tän homman hiffannu varsin hyvin ja istumiset alkaa oleen aikas napakoita ja nykyään malttaa jäädä odottaan käskyä liikkumisesta. Sitten otettiin myös maahan menoja samalla tyylillä. Pieni nahkamahainen otus ei oikeen tykänny maahan menoista lumiseen maahan ja eka jäi vajaaks. Mutta hyvin se lopulta teki toistoja ja lopuks otin pidemmän maassaolon niin että pääsin seisoon suoraks ja palkkailin kolmisen kertaa koiraa maahan!
Tehtiin vielä ekaa kertaa luoksetuloja ulkosalla. Hienosti jää istuun kun etenen eikä liiku perään, sitten kun käännyn koiraanpäin se vähän ennakoi mutta kaukokäskyllä hienosti menee takas istuun. Okei tääkin on eka kerta tämmösellä etäisyydellä ja ulkona, joten vähän tarvii antaa anteeks. Tulee lujaa ja suoraan luokse ja saa vielä lelupalkan jonka heitän jalkojen välistä, jotta nopeus säilyy myös mun lähellä. Eka luoksetulo oli jotain n. 10 metriä ja toinen oli jokin 15 metriä. Hienosti oppii pienokainen.

Kaiken palkaks käytiin mettälenkillä ja kiva huomata kuinka Tripkin irtoilee omille reissuilleen eikä vaan kulje mun edellä. Nenä vie pentua pupunpipanoiden perään kuten Leollakin =) Hankikanto kannattelee koiria hyvin niin ne pääsee laajentaan liikkumistaan. Varsin kovaa Trip jo juoksee alamäkiä Leon perässä, hyvin hallittee kroppansa. Ja olihan lenkillä taas toistakin herkkua eli hepankakkaa... Trip on hauska, että jos heppajätöstä on tiellä enemmänkin niin se kiertää hangen kautta kun ällösti joku on  sotkenu polun =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti