keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Lenkkeilyä ja ulkotottista

Tänään lähdettiin lenkille sellaiseen paikkaan missä Trip ei ole vielä vieraillut. Ensin otin molemmilla erikseen tottista.
Tripille eka kerta kun tehdään ulkona tottista. Ensin otin sille merkin kiertoo ja se ei onnistu jos lähettävässä kädessä on nami, on niin kiinni vain namissa. Muutama toisto onnistu ihan nätisti, mutta vielä ei mitään isoo etäisyyttä saatu aikaseks, mutta tää oli ihan eka reeni tämmöstä. Sitten tehtiin targetille eteenmenoo ja se kans takkus jos koiran puoleisessa kädessä oli nami. Ompas se nyt kiinni namissa, onneks ei sentään kädessä vaan pelkässä namissa. Sitten Trip autoon.

Leolla ruutua, ruudussa targetti ja sielä nami. Varsin hienosti irtos sinne ja eteni nopeesti. Tein kolme ruutua ja sitten kun olin vieny ruutuun namin ja sanoin "seuraa" niin koira meinas rynnätä ruutuun. Siinä olikin sitten keskustelun paikka, että mitä seuraaminen tarkottaa. Seuraaminen oli nättiä, kunhan Leo saatiin hommaan mukaan. Jätin koiran seuraamisen jälkeen istuun ja otin luoksetulon pysäytyksen kanssa niin hienosti stoppas, toki käsky oli aikas kova. Tästä vapautus ruutuun ja nopee eteneminen. Jälleen palkka valmiiks ruutuun ja seuraamista ja taas jätin koiran istuun ja luoksetulon keskellä maahanmeno, nätti. Ja taas vapautus ruutuun. Ruutua vielä erikseen ja sinne maahanmenoa, eka luisu ulos, kun Leo vaan säntäs ruudusta mun luo. Mutta pari muuta varsin nätisti ruudun sisälle, tein yhden maahanmenon jälkeen kävelyn ruudulle ja seuraamiseen käskytys kuten kokeessa, seuraamiseen tulee nätisti ja ottaa paikan.

Lenkki oli hevosten reenilenkkimaastossa joten sielä riitti hyvää syötävää koirille... Oli hieno ilma lenkkeillä kun pieni pakkanen ja aurinko paisto pilvettömältä taivaalta. Oli hieno seikkailla mettässä, kun sielä oli mettätöiden takia ajettu moottorikelkalla niin niissä jäljissä oli hyvä kävellä. Koiratkin sai mennä sielä oikeen kunnon rallia. Olen nyt puuttunut Tripin jatkuvaan Leon päälle käymiseen ja se näin kerran kunnon komentamisen jälkeen puree ja kaikki saa kävellä rauhassa, kunhan välillä huomauttaa Tripille tästä hyökkimisestä.
Hieno ollu seurata miten Tripin kropanhallinta on parantunu koko ajan. Meidän lähimetikössä kun on kapeet polut ja epätaset niin hyvin on sielä oppinu hallitteen kropan ja sieläkin voi jo rallitella. Ja nyt kun oli hienoo silotettua baanaa niin sai pentukin mennä niin lujaa kun töppösistä irtoo. Ihanaa sairaslomailla tämmösillä keleillä =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti