sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Paimennusta Somerolla

Lauantaina suunnattiin Somerolle pentupäivien kakkospäivään jossa ohjelmassa oli paimennusta. Marikan kanssa sovittiin että hän paimentaa Tripin kanssa ainakin aluks kun ei tiedä pystynkö siihen itte tän käteni kanssa.
Me oltiin sisähallissa ja mulle oli yllätys että Trippiä jännitti kun hommissa oleva veli Kusti sai komennusta kepillä. Tähän asti Trippiä on myös tarvinnu komentaa kepin kanssa. Kun tuli meidän vuoro ei Trip menny minnekään ilman mua :) Lampaista toinen oli jo vieraantunu sillä viimeks oltu loppukesällä lampailla. Ensin pidin vähän liinassa kunnes lamppu sytty paimenen päässä ja muisti mitä pitää tehdä. Eka kierros oli rauhallista muistuttulelua.

Toisella kierroksella lähettelin hakukaarille ja hienosti irtos. Kokeilin myös käskyjä vasen ja oikee ja mun pieni koira on oppinu suunnat hienosti. Ihana lähetellä sitä kun toinen osaa. Keppiä en ottanu ollenkaan sillä Tripistä on tullu tosi herkkä koulutuksen edetessä. Maahanmenot on tosi nopeita ja napakoita ja muutenkin kuuntelee ja tottelee tosi herkästi. Tykkään tästä piirteestä sillä muissa reeneissä ei näytä tämmöstä herkkää puolta.

Kolmannella kierroksella tehtiin kaaria ja annettiin koiran ajaa lampaita vapaammin eli koitin välttää maahan käskyjä mutta välillä niitä oli pakko käyttää kun kierrokset nousi. Hitsi kun tätä pääsis tekeen enemmän tykkään kovasti!
Kiitos taas Kimmolle ja Marikalle kivasta päivästä ja hyvästä ruuasta =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti