sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Aksaa ja aksaa

Perjantaina oli Leon aksareenit ja jälleen koira oli vallan hyvä. Kurvit ollaan alettu saamaan kuriin ja koira kuuntelee tosi hyvin. Tokan radan alussa se oli vähän löysä ja katkasin radan kesken ja pieni hetsi päälle ja normi koira sieltä taas kuoriutu =) Kivaa agiliitää sen kanssa!

Lauantaille olin ostanu ylimääräsen Harrin reenin, sillä reenataan nyt ennenkö käsi on paketissa. Meitä piti olla tunnilla kolme, mutta meitä olikin vain kaks, no ei se mua haitannu sillä saatiin enemmän reeniaikaa ja Harri piti kiinni siitä että sai juosta ihan koko rahalla.

Tässä päivän rata:


Alku oli aikas hankala, sillä Harri myönsi, että siitä tuli hankalampi kuin oli alunperin suunnitelma kun kepit oli metrin lähempänä kolmoshyppyä joten reitti putkelle oli varsin ahdas eikä sitä voinu ohjata oikeen kuin yhdeltä puolelta.
Tripillä on nyt ongelmana hypyn kokoominen kun leikkaan sen linjalle, sillä tein kolmosen jälkeen persjätön ja koira tiputti monta kertaa riman takajalalla, sillä tulin sen linjalle. Sitten kun aloin käyttää kakkosen jälkeen jarruna koiran nimee, niin se alko kokoon ittensä ja rima pysy ylhäällä! Sitten mulle ongelmaks tuli este nro 5 sillä hätäilin sen ohjauksessa ja ajoin koiran päälle vaikka kuinka monta kertaa. Harri sano, että sitä pitää käyttää hyväkseen että koira ei hyppää hyppyä jos ajan päälle eli sen saa kisoissakin pois väärälätä hypyltä pienellä päälle menolla. Sitten hätäilin putkeen ohjauksessa putkeen mutta lopulta saatiin se toimiin.

A:lle mennessä Trip loikkas varsin ylös ekan kerran. Sitten otettiin 8 hypyn jälkeen käyttöön taas nimi käsky, jotta saatiin se kokoon ittensä. Sitten mokasin tässä kohtaa, annoin kaks nimikäskyä ja alastulolla annoin käskyn liian myöhään (koira kyllä pysähty) ja käännyin koiraa päin eli en luottanu siihen pätkääkään... Sain pienen puhuttelun ja sain rimalla koputtelua päähän =) Sitten otettiin uusiks ja vaan yks käsky ennen kontaktia ja juoksin kovaa okserin ohi ja huikkasin alastulo käskyn koiran ollessa A:n päällä ja kaikki toimi! Ihan turhaan jään kyttään koiraa ja painostaan sitä kautta, piru pitää vaan luottaa kun se kerran osaa.

Kunnon juoksupätkä saatiin esteiltä 15 - 18 ja tässä kohtaa piti tehdä persjättö pituuden jälkeen ja hitto vieköön mä onnistuin siinä ja kerran olin jopa liian aikasessa ja koira tuli ohi pituudesta eli luki mun ohjausta =) Esteellä 18 kun tehtiin niisto niin koira ei ensin osannu lukee sitä, kun täydestä vauhdista tein stopin, sitten sitä otettiin vaan muurin takaa ja sitten kun se onnistu niin otettiin koko pätkä ja selvittiin putkeen asti.

Läksynä tuli lähdön reenaamista, päästän koiran liian nopeesti sieltä eli välipalkkaa ja pitää sitä rauhassa sielä. Sitten tota kokoomista, sitä pitää reenata ja paljon. Tosi kivat reenit jälleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti