perjantai 15. maaliskuuta 2013

Harrin reeniä

Eilen oli jälleen se aika kuukaudesta, että meillä oli Tripin kanssa Harrin reenit Lempäälässä, mehän siis käymme näissä reeneissä kerran kuussa ellen osta jotain ylimääräistä vuoroa. Ja sellaisen olen ostanut tulevalle lauantaille =)
Jälleen Harri oli rakentanut haastavan radan sisältäen 29 estettä. Kivaa vaihtelua reeneihin kyllä tuo nuo lyhyet putket jotka on 3m pitkiä, niin niillä saa erilaisuutta reeneihin, olis kiva lisä meidänkin seuran estevalikoimaan.
Alku oli sellainen että sen saatto tehdä kahdella eri tavalla eli työntämällä etäältä kakkoselle tai olla kakkosella ihmisnuolen tyylisesti ja jarruttaa koira kakkoselle. Jälkimmäinen vaihtoehto oli meille se kaikista paras, Trip lukee erittäin hyvin tota ihmisnuoli ohjausta ja siihen liitettyä jarrua.

Rimat nostettiin 50cm sillä olen jo ite reeneissä nostanut rimat maanantain kuvauksen jälkeen tuon viis senttiä ylemmäs, sillä koira on hypänny tarkotuksella lonkkakuviin asti 45cm, mutta nyt on aika muuttaa kuvioita. Ja hetihän koiran tekemisessä näkyy se että rimat on hiukan korkeemmalla, sillä nyt saadaan palata jälleen vähän takaisin eli hakemaan uudelleen sitä jarruttamista esteille ettei niistä vaan ammuta läpi. Toinen asia mitä pitää nyt opettaa on se, että takaakierrolla koira ottaa vähän etäisyyttä hypyn takana siivekkeeseen ettei nuolemalla tule siihen kiinni koska joutuu nyt hyppäämään korkeammalle. Harri eilen sanoikin, että aika nopeesti voisin ajatella nostaa rimat 55cm ja ite oon aatellutkin että ens kuussa nostetaan tuo seuraava viis senttiä rimoja. 
Hallilla joudun käyttään nyt vinorimoja, sillä sinne syksyllä tuotiin juuri ne ainoot siivekkeet missä ei ole mahdollisuutta laittaa rimaa 50 senttiin.

Onnistuin persjättö - takaakierto kuviossa mikä tehtiin niin että metiin putki- putki- muuri - hyppy. Sama kun tehtiin ilman persjättöö niin juuri tuli esiin tuo että koiraa pitää saada irti siivekkeestä.
Yhdessä takaakierto kohdassa tyhmä tein sen aluks niin että vasemmalla lähetin koiran taakse ja oikeella merkkasin hypyn eli jäin siihen eteen töppöileen, no tästä tuli heti tukkapöllöö Harrilta =) Sitten sitä otettiin niin että Harrilla palkka ja mä ohjaan sen vasemmalla taakse ja juoksen alta reilusti pois ja ohjaan vain vasemmalla. Koira koitti kiertää hyppyä, joten tässä ohjaus reenilistalle.

Tänään poikettiin hallilla päivällä, ettei tarvi jäädä illalla Leon reenien jälkeen reenaan. Otettiin ensin Harrin ohjeistamasti niin että koitan saada koiran hyppään itsenäisesti hypyn auttamatta sitä. No mulla on niin kuuliainen koira, että eihän se ryöstä hypylle jos ei oo lupaa =) Joudun hiljasesti antaan sille luvan esim jes- sanalla jotta lähtee suorittaan hypyn. Ja ohjeeks sain että jos koira on vasemmalla sen pitää hypätä oikeelle eli tulla sieltä siivekkeen takaa ja palkka ja kun koira on oikeella hyppy vasemmalle ja palkka. Yhden hassin jälkeen Trip ymmärsi sen, että aina pitää hypätä vastakkaiseen suuntaan, mutta vaan muutaman kerran nopeen irrotuksen kautta sain sen lähteen itse, muuten tarvi apuja. Hassu =)

Reenattiin myös tuota takaakierron paikkaa eli hypyn takaa otin sen takaakiertoon ja namikäsi pitkällä hypyn takana ja sitten vedetään se hypyn yli ja siivekkeen ja mun väliin eli tiukka kaarre.
Puomi oli koottuna, joten tehtiin sillä muutama toisto ja nyt koira juoksi hyvin läpi koko esteen eikä tullu suoralla osuudella mitään "lysyjuoksua" mitä on välillä esiintyny, joten rohkeutta ja luottamusta on tullu lisää. A:lla tuli ylläri, sillä se otti ja roiskas ylösmenossa jo korkeelle ja sitten hyppäs sen tosi korkeeta, ilmeisesti pelästy itekkin moista loikkaa, sillä oli tän jälkeen paljon varovaisempi A:lla.

Seuraavaks reenikerraks jäi sitä takaakierron tekemistä mistä juoksen alta pois ja se hankala keppikulma mitä oli eilen reeneissä, no jotain seuraavaks kerraks. Ja lauantaina on jälleen Harrin reenit =)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti