sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kepittelyä

Keskiviikkona koulutukseni jälkeen päätin ottaa Tripin kanssa vähän keppejä, kun kotonahan ne loppuu neljään ja hallilla niitä on enemmän =)
Otettiin kuus keppiä kehään ja hyvin huomas, että koira on tehny neljää sillä tuli kepeiltä aluks ulos neljän jälkeen. Muutamilla toistoilla se hokas että olis pari vielä lisää. Tehtiin molemmilta puolilta ja erilaisista kulmista. Kämmejä tuli joukkoon, mutta eihän nyt heti voi olla täydellinen ei edes pieni Trip =) Mutta hyvä reeni ja anto näyttöö siitä, että oikeeseen suuntaan mennään.

Perjantaina Leon reenien jälkeen otin jälleen Tripin kehiin hallilla. Tehtiin ensin puomia, kun Anne teki sammareitteinsa kanssa samaan aikaan myös vähän aksaa. Jostain syystä kierrokset oli niin katossa, että ekaa kertaa tuli takapään putoomisia puomilta...koira oli muutenkin varsin epävarma, mikä oli hassua. Mutta toki ollaan ollaan nyt viimeaikoina keskitytty vaan keppeihin ja kontaktit jääny vähemmälle. Lopulta tuli ihan ok toistoja, pidän nyt ylösmenon kehikkoo maassa ylösmenon vieressä ja hyvin koira lukee kehikon, kiitos Terolle vinkistä. Tässä on vaan se huono puoli, että unohdan aina kehikon hallille...

Otettiin sitten jälleen myös keppejä ja nyt ei tullu mitään arpomista vaan teki kuutta keppiä todella hienosti. Sain jälleen tehdä kaikenlaisia ohjauksia, takaaleikkausta, ohijuoksua, yhtämatkaa juoksua ja hienosti toimi. Otin hypyn kautta törkeetä avokulmaa, eikä mitään ongelmaa. Tykkään kyllä tästä 2x2 systeemistä sillä koirasta tulee niin itsenäinen ja se hakee itte oikeeseen väliin sisäänmenossa. Tein jopa niin että jäin seisoon ekalle kepille ja koira pujotteli täysillä loppun! On se hieno eläin! 
Sitten lähettelin myös niin että oltiin lopussa kepin 4 kohdalla ja lähettelin molemmin puolin sitä sisäänmenoon ja hitsi ei tässäkään virheitä =)

Tänään mentiin taas hallille ja pieni koira löi mut ällikällä, meidän piti reenata 6 + 6 keppejä eli niin että aina yhden setin välissä on väli ennen toista. Ekaks lähetin koiran kepeille taaimmailselta setiltä ja oli jotenkin hassun hidas, mutta vauhti kiihty harjotusten edetessä. Sitten otin sen alkuun ja palkkasin ekan kuuden jälkeen. Toisella toistolla Trip lähti ite hakeen myös jälkimmäistä settiä ja onneks luin jälleen workbookkia ennen lähtöö, sillä siinä Susan kehotti kannustaan koiraa jos haluaa lähtee hakeen toista settiä. No sinnehän se vilahteli ja teki työn loppuun. Sitten otin keppejä lähemmäks ja taas se tahto mennä molemmat, no mene vaan =)
Kokeena nykäsin kepit ihan kiinni toisiinsa eli meillä oli 12 keppiä linjassa ja päästin koiran kepeille ja ette varmaan usko, mutta mun pieni tulevaisuuden tykki räväytti koko setin!!!! Sitten laitoin kepit kunnolla yhteen ja näin mun pieni kullannuppu pujottelee kaikki kepit kerralla! Meillä oli siis tavotteena seuraaviin alueellisiin että Trip osais ainakin 6 keppiä ja nyt se osaa koko setin! Ja reenit on vasta 26. päivä ;)

Otettiin keppejä putken kautta, kahden hypyn kautta ja saatiin megahienoja onnistumisia! Toki välillä tuli pieniä lipsahduksia, mutta niitä on pakko tulla kun tehdään ekaa kertaa kaikkia keppejä. Nyt mun pieni pentunen tekee 12 keppiä ja oon aikas ylpee!!

Leon kanssa tehtiin hyvän mielen kontakteja ja hyvin onnistuttiin, pääpaino pidettiin hyvällä leikkimisellä, sillä jostain syystä Leon on alkanu vähän väistään mua leikissä, mutta ei tänään nyt oli taas normi Leo reeneissä ja se jopa puri mua monta kertaa käsille ja tuntu että nautti siitä =)

Tripin kanssa tehtiin kans kontakteja ja puomilla aluks varovainen, mutta sitten lähti normi Trip tekeen puomia. Tehtiin myös A:ta sekä yksin että hypyn kautta. 
Ekaa kertaa tehtiin myös oikeen kokosta keinua ja otin Tripin remmiin, että saan antaa sille paineella apua, mihin se on tottunu. Ja pieni hetsi alkuun ja aluks toki pientä epäröintiä kun ollaan tehty matalampaa keinua, mutta toistojen jälkeen luotto tekemiseen kasvo ja toistot oli hyviä. Otin lopuks vielä puomin, että näin ettei keinusta jääny mitään pelkoo puomille ja onneks huoli oli turha. Mutta unohdin taas kehikon hallille eli joudun sen hakeen ettei kukaan riko sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti