maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kotitokoilua

Joka päivä meillä tehdään pikkusen tokoa, sillä aamulla ei saa makupaloja ilman että tekee jotain sen eteen. Tripille oon opettanu eteen tuloa, perusasentoa, perusasennosta maahan menoa, pientä seuraamista ja täyskäännöksiä ja muutaman kerran otettu kaukon istu-maahan-istu. Joten paljon tolleen ihan huomaamatta tulee tolle pentuselle opetettua, tähän tyyliin on Leoo ja edesmennyttä Viliäkin pienenä "reenattu". 
Tripin kanssa otettiin tänään toista kertaa tunnaria eli että haisto sitä mun kädessä siitä naksu ja palkka. Sitten heittelen kapulaa lattialla ja "oma"-käskyllä se syöksyy sen perään ja naksu kun nostaa sen ja saa palkan, kun tuo sen mulle eli tiputtaa mun eteen. Varsin innokkaasti se syöksyilee kapulan perään, tykkää tunnarikapulasta enemmän kuin noutokapulasta. Noutokapulaa en nyt kauheesti oo ottanu, kun Tripillä lähtee hampaita, jotta ei sitten tuu siitä ikävää kokemusta jos sattuu hampaisiin/ikeniin.
Viime viikolla irtos neljä etuhammasta, kaks alhaalta ja kaks ylhäältä eli keskellä edessä on tyhjä kolo =)

Saatiin myös kimppatilauksen myötä meille ihan oikeet tokomerkit, tähän asti käytetty lasten hiekkaämpäreitä, ollaan sitten sisällä otettu merkin kiertoo ja se jo sujuu molemmilta hyvin, Trip on vaan sitä mieltä että se voi kokoajan juosta merkille vaikka olis Leon vuoro. Sitten kun Tripin laittaa aidan taakse alkaa kapina siitä, että ei pääse tekeen juttuja. Jos Tripille ei anna käskyä merkille tai muuten lupaa niin sitten se peruuttaa merkille... Mä oon ilmeisesti vähän onneton naksuttaan noille stoppia merkille, tarvii siis hakee tähän vähän apuja.

Tänään otettiin myös kiertoo ja siitä jääviä liikkeitä, Leo oli varsin pätevä, vaikka sen vauhti ei ollu kovaa koska joku pentu torppas eteen. Tripille otin ekaa kertaa seisomista kiertämisen jälkeen ja hienosti pysähty! Sitten kun otti myös maahan menoo niin hitsi sehän putos että paukahti maahan! Tän jälkeen ei sitten enää osattu pysähtyä seisoon kun maahan meno oli niin mukavaa.
Hauska näiden kanssa on reenailla ja nyt taas kun saa olla lomalla, nyt virallinen talviloma vuorossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti