tiistai 24. huhtikuuta 2012

Terrorismia ja muuta menoo

Maanantaina meille oli muuttanut terroristi bordercollie, sillä aamulla isonsin Tripin aitausta ajattelin olevani kiltti pentuselle, mutta näemmä pentu ajatteli ihan jotain muuta. Kun tulin töistä kotiin niin ensimmäisenä silmiin osu kukanlehtien silppu, siinä oli saanu lohikäärmepuu kyytiä ja uuden trimmauksen. Sitten oli pyöritetty lampaantaljaa oikeen kunnolla ja sitä oli revitty aivan järjettömään malliin, villatuppoja oli kaikkialla. Ja sitten se karmein osuus eli Trip oli ottanu yhden maton kirjaimellisesti hampaisiinsa se oli sellasta käytävä mattoo ja se oli repiny niitä lankoja sieltä pohjan läpi *hölmistynyt hymiö* ja sitä liukuestekumia oli ruuppuna ympäriinsä. Olihan mattoo revitty myös päältä ja kanteista, joten kuten arvata saattaa roskis sai sen maton omakseen... Ekan kerran olin oikeesti vihanen Tripille ja kyllä se sitten mielistelikin koko illan.

Ollaan tehty nyt muutaman kerran tottista jo vähän enemmän ulkona, onhan kohta se Korrien koulutus edessä. Tripin kanssa koitetaan vähän saada seuraamista kasaan ja merkin kiertoo, se meinaa olla vähän jännää ulkona. Sitten ollaan vähän leikitty noutokapulan kanssa, meinaa nostaa sitä laipoista, tarvis varmaan hommata ohjatun kapula, jotta oppii ottaan keskeltä, mutta ei paljoo tehdä kapulaa kun hampaat vaihtuu. Ollaan myös tehty luoksetuloja läpijuoksuna lelun kanssa. Sunnuntaina just tottiksessa lähtikin poskihammas kun leikittiin patukalla. Sunnuntain reeneihin saatiin extra häiriö, sillä raviheppa tuli hölkkää suoraan meidän vierestä, siinä meni pasmat pieneltä koiralta jokskin aikaa sekasin =)

Leon kanssa tehtiin kans sunnuntaina merkin kiertoo ja palkkana lelu että sen sais tuleen kierron jälkeen lujempaa. Leon kanssa tehdään voi:n istumista, muuten se on moitteeton, mutta välillä kääntyy yhden tassullisen verran mun perään. Tästä pitäs päästä eroon, me ollaan meinaa varakoirakkona SM-kisoihin ja hommat tarvii saada paikalleen jos joudutaan oikeen kokeeseen. Leon kanssa myös keskitytään siihen että ei lähde seuraamiseen käskyllä vaan mun liikkeestä ja paikallaan käännöksiä ja sivusiirtymisiä hinkataan.

Aamusin ollaan tennarin kanssa tehty Tripin kanssa istu-maahan-seiso erottelua ja välillä kahta liikettä peräkkäin kaukojen fiiliksessä. Trip on jo ruvennu hyvin ymmärtää "seiso" käskyn, sillä se on ollu se vaikein homma. Mutta tekee jo varsin napakoita vaihtoja mun lähellä. Myös perusasentoo ja pientä seuraamista hinkattu tennarilla.

Tänään (tiistaina) päätettiin lähtee Teivoon kattoon raveja kun ilta selkes päivän tihkusateesta ja ilta oli kivan lämmin. Kuulutukset ja muut ravien hässäkät ei Trippiä hetkauttanu, sillä onhan se ollu mukana jo useemman kerran hallissa agikisoissa ja eiköhän sielä se melu oo rankempaa kun raveissa. Mutta sitten sielä oli niitä mielenkiintosia ravaavia heppasia ja niitä sitten Trip seuras korvat töttöröllä. Leolle ravit on jo tuttua puuhaa ja se ei jaksa enää kiinnostua hevosista. Tripille aiheutti sydämen tykytyksiä yksi vaari joka puhu itekseen ja sitten se oli laittanu päähänsä neljäntuulen hatun...sai sitten haukut osakseen, oma vikansa =)
Olis kiva puuhastella taas enemmän hevosten kanssa, mutta hiton työt haittaa harrastuksia, mutta kaipaan touhuja hepojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti