sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Pentupäivä ja agikisat

Tässä on ollu varsin vaudikas viikonloppu, sillä lauantaina oltiin Somerolla, kun Tripillä oli toinen pentupäivä ja tänään Leo agiliiti Noormarkussa kisoissa.

Trip pääsi siis eilen Somerolla toista kertaa lampaille. Ekaks se sai vähän rallittaa lampaita ympäri, mutta sitten otettiin keppi käteen ja alettiin asettaan pentua oikeeseen paikkaan lampaiden taakse ja kierteleen silleen järkevämmin lampaita. Ensin Trip vähän mietti, että mitäs menoo tää nyt on, kun viimeks sai rallittaa vapaammin, mutta ihan hyvin saatiin hommaa pelaan, kunhan Kimmo sai meikäläisen ymmärtään mitä pitää tehdä =) Oon oikeesti varsin kädetön tossa paimentamisessa, sillä sehän on mulle ihan uus aluevaltaus.
Toisella kierroksella huomas, että Trip oli vähän ajatellut tota paimennus asiaa autossa ja mäkin olin ehkä vähän paremmin kartalla. Homma suju jo ihan kohtuullisesti. Yhdessä vaiheessa Trip vetäyty lampaiden taakse ja syynä oli se, että yks etuhammas irtos. On toi paimentaminen rankkaa hommaa, kun siinä hampaatkin lentelee suusta =)
Kolmas kierros olikin sitten lounastauon jälkeen ja otettiin lyhyempi pätkä, sillä alko jo pieni oleen aikas väsy. Nyt se jopa vähän kuljetti lampaita ja ihan ite pysähty sinne suoraan taakse ja käskyllä tuli nätisti eteenpäin, ehkä mäkin pääsen tässä lajissa vielä jyvälle.

Oli tosi kiva nähdä taas kaikkia sisaruksia ja ei voi kun ihmetellä miten samankokosia tää porukka on paitsi Kusti erottuu joukosta =) Trip paini siskonsa Allin kanssa ja jestas niillä oli kivaa. Oli taas kiva päivä vaikka keli oli erittäin tuulinen ja tihkusateinen. Pentunen oli vaan sen verran rapanen kun päästiin kotiin, että se pääsi saippua kylpyyn, Trip meinas asiasta olla vähän toista mieltä.

Tänään sitten lähdettiin aamusta kohti agilitykisoja Noormarkkuun. Sain eilen Somerolla kuittia, että sinne ei oo menemistä jos ei tuu pyttyjä, mutta toivotaan että saadaan sinne vielä mennä vaikka ei tänään pyttyjä saatukkaan =)
Tuomarina toimi Anders Virtanen ja radat oli varsin kivoja ja sujuvia. Eka agirata saatiin maaliin 0vp vaikka Leo muurin jälkeen otti oikeen lapaa myöten kosketusta mattoon, sillä se oli siitä aikas liukas. Sijotuksena meillä oli 6. 
Toinen agirata suoritettiin myös tuloksella 0vp ja sijotuksena 5. Tässä oli muutama vähän pitkä kaari ja koira vähän kysy yhdessä seinää päin tehdyssä hypyssä, että oikeestikko tänne, mutta muuten kivaa menoo ja koira hyvin kuulolla.
Hyppärin alussa Leo oli jotenkin vähän unessa ja alku meni kaks hyppyä ja sitten peräkkäin kaks u-putkee ja nää putket oli yllättävän hitaat, mutta ne tuotti aika monelle vaikeuksia, sillä koirat käänty toisesta putkesta takas ohjaajan perään. No saavuttiin maaliin 0 virheellä, mutta pieni kauneusvirhe tuli sillä aika lipsahti 1,70s yliajalle. Mutta olen varsin tyytyväinen päivän saldoon.

Iltalenkin lopuksi nähtiin vielä Tähti neitonen ja pojat pisti sen kanssa oikeen kunnon painiks. Aluks Trip oli karvat pystyssä mustaa neitiä kohtaan, Tähti on vähän vanhempi kuin Trip, mutta huomattavasti isompi. Mutta kyllä Trip osallistu lopulta leikkiin ja tää kolmikko pistikin sitten mettää matalaks =) Nyt on kotona kaksi väsynyttä koiraa ja yksi väsynyt ihminen.

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että pääsitte taas mukaan pentupäiville!kesäkuussa uudestaan, jollette sitten aiemmin ehdi täällä käväisemään.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vaan taas mukavasta päivästä! Kyllä tarvii koittaa tulla käymään ennen seuraavaa pentupäivää, Trip niin kovasti tykkää paimentaa lampaita =)

    VastaaPoista