tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pääsiäistä ja pientä reeniä

Pääsiäinen tuli ja meni, meillä pääsiäinen meni varsin rauhallisesti sillä oltiin mun vanhempien luona, joten mitään reeniä ei otettu vaan nautittiin jouten olosta ja ulkoilusta.
Koirien kanssa kävin päivittäin lenkkiä läheisillä pelloilla, sielä oli hyvin koiria kantava hankikanto ja kyllä niillä olikin kivaa. Leo jäljesti jäniksien jälkiä niin suurella innolla, että kaikin ajoin en ees tienny missä se menee, kun paineli metikössä meneen. No saipahan nauttia jäljestyksestä oikeen kunnolla, noin hyvin kun jäljestäs pellollakin niin fh-kokeet menis läpi että vettä vaan =) Siis hyvinhän se jäljestää pellolla/mettässä en sitä tarkota, mutta katotaan olisko yhtä hyvä meno pellolla, jotta voitais tänä vuonna koittaa fh1-koetta, esineet tarvii vaan opettaa vielä kuntoon.
Sunnuntaina otin äidin sukset ja koitin ensin siinä viereisellä pellolla miten sujuu hiihtäminen hankikannolla ja hyvinhän toi meni. Sitten iltapäivällä otin koirat ja sukset ja lähdettiin tien toiselle puolelle lenkkeileen/hiihtään. Olin varsin tyytyväinen kun koirat ei jahtaillu suksia, kerran ne kiinnosti Trippiä mutta porkalla näyttämällä sain sen lopettaan niiden kärkien kyttäämisen. Pellolla oli myös joutsen pariskunta ja Triphän ei oo koskaan moisia komistuksia nähnyt. Ensin sillä oli niskakarvat pystyssä ja vähän haukku niille, mutta lopetti käskystä eikä koittanu mennä sinne, kun ei Leokaan, luulen että koirat ois saanu kyytiä jos oisivat koittanu mennä niiden lähelle.
Trip sai myös uuden makuelämyksen kun pääsi maistaan siankorvaa ja se olikin hyvää =)

Tänään sitten palattiin vähän ruotuun ja jo aamusella tein juustolla pientä seuraamista Tripillä, rupee kivasti sisällä rauhottuun.
Ulkosalla ennen mettälenkkiä otin ensin Leolla tottista, otettiin seuraamista myös hitaassa vauhdissa ja  käännöksiä ja istuminen. Ei moitittavaaa, vähän koittaa alussa edistää mutta rauhottuu, paitsi se moite että aluks koitti perusasennossa piipata!!  Sitten otettiin luoksetuloja ja kun teki pitkän voin luoksetulon niin pysähdyksen jälkeen ennakoi maate menoo! On siis jotain oppinu =) Vielä lopuks otin tunnaria ja kapulat oli ympyrässä, ekalla kertaa meni aikas pitkään kun etsi omaa, mutta teki kuitenkin nenällä kokoajan töitä ja lopulta nosti oman. Sitten otin vielä pari kertaa oma aina eri paikassa ja nyt oli varmempaa nostamista.

Tripin settiin tuli ensin pientä seuraamista, vähän oli levotonta, sillä ympäristö vei aika monesti pidemmän korren kun mun nami esim lentelevät lehdet yms. Mutta saatiin ihan hyviä pätkiä. Sitten otin luoksetuloja lelulla palkaten ja näkee, että ei oo vähään aikaan otettu, sillä alkuasennon istumiset joko valu maahan menoks tai että lähti perään. Näitä sai korjata muutamaan kertaan ja tota maahan valumista joutu korjaan oikeen monesti, no se on vielä pentu. Saatiin kuitenkin hyviä ja vauhdikkaita luoksetuloja. Sitten otin ekaa kertaa tunnaria ulkona, ensin naksua koskemisesta. Sitten ensin heittelin omaa ja nopeesti haki sen ja sitten piilottelin omaa lumipenkkojen taakse jotta joutu käyttään vähän nenää. Ensin vähän hämmästeli että minne se katos, mutta erehtymättömästi sitä haki 3-4 kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti