torstai 1. tammikuuta 2015

Vuosi 2014 pakettiin

Viime vuonna sain kokee uskomattoman hienoja kokemuksia Tripin kanssa niin kisakentillä, reeneissä kun normiarjessa. Pieni koira on mahtava ja sen kanssa on hieno touhuta kun se on aina täysillä mukana mikä tsemppaa myös mua. 

Lajeittain pientä yhteenvetoo:

Agility
Trip nousi kolmosiin Seinäjoella loppiaisena voitolla, siitä alko matka isojenpoikien luokassa. SM-kisoista en ottanu mitään painetta sillä koira on vasta kaks ja mulla on vielä paljon opeteltavaa sen ohjaamisessa. Mutta meille kävikin niin että saatiin nollat kasaan 1,5 kk aikana joten kyllähän sitä sitten kisoihin osallistuttiin vielä kun ne oli Tampereella. Kisoista saatiin kokemusta sillä joukkueradalla yks hyppy väärinpäin ja yksilöradalla myös yhden hypyn missaus, no saatiin hyvää kokemusta. 

Toukokuussa täräytettiin myös voitto ja ensimmäinen agiserti oli totta! 
Näin saatiin tulokset kasaan karsintoihin mutta mun auto tarvi tuolloin remonttia ja kaveri kun teki mulle oharit ton reissun tiimoilta niin Rovaniemi jäi kokematta. Syksyllä eli lokakuussa saatiin vielä ensimmäinen hyppyserti joten molemmat valiokellot käy ja ens vuonna pitää sitten napata ne loput sertit vaikka ei painetta asiasta. Toko
Maaliskuussa saatiin kolmas evl1 tulos joten päästiin heti alkuvuodesta juhliin mun ihan ekaa TVA koiraa!! 
Marika ja Kimmo muisti meitä hienolla taululla tästä saavutuksesta!

Kun oli tulokset kasassa ja vielä ihan hyvällä keskiarvolla niin me saatiin paikka SM-kisoihin jotka oli Porissa. Päivä oli kuuma mutta se ei onneks näy Tripin suorituksissa ja lähellä oli lampi minne pääsi uittaan. 
Meillä meni kisa varsin hyvin saatiin 1-tulos pistein 270. Räsäsen Riitta oli epäreilu meille ruudun arvostelussa kun anto 5,5 kun koira oli muka liian lähellä etureunaa. Kun olisin tajunnu olisin pyytäny näyttään sääntökirjasta kohdan missä määritellään että koiran pitää olla keskellä tai takana, tähän kaatu paikka finaalissa, no elämä on. 

Muuten ei kisattu montaa kertaa, sillä tehtiin kaikkee muuta. Paimennus
Alkuvuodesta käytiin satunnaisesti Somerolla lampailla. Kesällä Kaislalle tuli lampaat Saarikylään Kangasalle ja sielä käytiin suunnilleen joka toinen viikko. Kesän aikana koettiin monta valaistumiseen hetkeä paimennuksen saralla. Yhtäkkiä loppukesästä Tripille avautu pidemmät hakukaaret ja se oli mulle onnen hetki. 
Meillä oli koirat välillä vähän vallattomia pellolla sillä Wool saatto ensin lähtee ite kuljetteleen lampaita pellolla ja ajan kans Trip rohkastu ja teki samaa. Tän sille sallin sillä ajoittain se on pellolla liiankin kuuliainen joten pieni vallattomuus on jees kun se tapahtuu järkevissä rajoissa. Meidän pojat jopa teki niin että toinen ensi otti lampaat ja sitten toinen kävi nappaan ne toiselta ja tätä rallia tapahtu ihan sulassa sovussa :)
Viimesellä kertaa rakennettiin pellolle ykkösen rata ilman häkkiä ja Kaisla halus asiaan vähän haastetta ja teki ainakin puolet kapeammat portit kuin kisoissa. Hienosti saatiin tehtyä haku 70 metristä ja täysin suora nosto ja meillä oli enemmän lampaita kun kisatilanteessa kun kukaan rouvista ei suostunu jäämään kotiin, joten ahtaat portit tuotti hiukan ongelmia. Olikohan että parhaillaan vaan kaks seittemästä jäi menemättä porteista joten hyvin selvittiin. Oli kiva ajaa oikee rataa. 
Loppuvuonna käytiin Somerolla ja reenattiin sisällä missä päästiin tekeen irrotusta seinästä ja koiran ohjausta paikallaan seisten. Päästiin myös tekeen avohäkkiä ja hitsi häkitys oli vaikeeta kun mun piti vaan seistä paikallaan. Virpi sitten totes että ens kesänä meidän pitäis kisata... Ensin tarvii käydä jossain kisoissa töissä sillä oon toissakesänä ollu viimeks paimennuskisoissa töissä. 
Vuoden viimesellä pentupäivillä päästiin tekeen pellolle hakureeniä ja sain Karilta ja Peteltä taas ison kasan hyviä neuvoja. Kiva vuosi tän lajin kanssa ja taas ymmärrän paimennusta pikkusen lisää. 

Rallytoko
Ihan uutena alettiin reenaan kesällä seurakavereiden kanssa rallytokoo ja se oli hauskaa. Ja se mikä siinä on hyvä kun niitä kylttejä on tosi paljon niin Trip ei ehdi kyttään niitä kun kokoajan tapahtuu jotain. 
Ekat kisat rykästiin Seinäjoella missä oli kaks alokkaan rataa. Ekalla radalla hätäilin ja saatiin tyhmiä pistemenetyksiä olikohan tulos 78p mutta vielä hyväksytty. Seuraavalla radalla olin tarkempi ja meillä menikin hyvin saatiin 100 pistettä ja oltiin toisia, sillä oltiin hiukan hitaampia kuin voittajat. 
Viimenen koe olikin tässä lähellä Rallytassujen koe missä saatiin 80p ja koulari RTK1!

Tähän lajiin innostuu ihme kyllä ja pariin kokeeseen jo tammikuulle ilmottauduttu. Marraskuussa tuli vuosi täyteen Leon lähdöstä ja vieläkin sitä höhlää mudia kaipaa. Mutta miks ei omaa kaveriaan kaipais, hieno koira oli, harmi että sairastu niin nuorena. Tripistä näkee että se kaipaa kaveria ja on mahdollisuus että ehkä keväällä sellanen meille saattaa tulla, mutta ei nuolasta vielä kun kaikki on niin alussa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti