sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Mahtava kisaviikonloppu

Keskiviikkona ja torstaina agireeneissä molemmat kouluttajat joutu patistaan mua juokseen rohkeesti, välillä pelkään liikaa, että en ehdi koiran alta pois ja sillon on polvet vaarassa. Se on hyvä että mulla on kouluttajia jotka oikeesti valaa uskoo siihen, että mä kerkeen kunhan mä vaan liikun enkä mieti. Jarin reeneissä oli yks suoran putken eteen tehtävä persjättö mihin en meinannu uskaltaa mennä, mutta Jari lupas että huutaa jos en ehdi ja ehdin siihen niin hyvin että sain jopa hetken odottaa koiraa. Harrin reeneissä oli okserin jälkeen takaakiertoon vienti mihin ensin juoksin kun juoppo eli eihän voikkaan minnekkään ehtiä jos juoksee sinne sun tänne eikä suoraan kohti siivekettä. Sitten kun otti linjan kuntoon niin johan alko meikäläinen ehtiä =)

Lauantaina oli Tamskin kisat Lempäälässä ja agiradoilla tuomarina oli Marja Lahikainen ja hyppärillä meidän Jari Helin.

Marjan radat oli tosi virtavia ja kivoja, niissä sai juosta ja sitten oli kuitenkin välillä sellasia tarkempia kääntämisen paikkoja. Harmi että nää radat ei oo videolla.
Ekalla radalla tehtiin tosi hienoo rataa aina A:lle asti ja sen jälkeen oli vino hyppy mistä paluu tulosuuntaan ja jäin siihen jotenkin liikaa jarrutteleen koiraa enkä liikkunu niin koira meni hypyn väärälle puolen ja hyllyhän se sitten.

Toisella radalla meillä oli vauhtia tosi mallikkaasti mutta jostain syystä koira kävi niin kuumana että ei kattellu mitä touhus ja otti kolme rimaa alas. Ekan riman otan omaan piikkiin sillä kun lähtö oli hyppy-pituus-kääntö noin 90 astetta vasemmalle hypylle niin menin liian pitkälle pituudelle ja varmaan peitin koiralta sitä hyppyä, sen huuto oli sen kuulosta että ei oikeen tienny mitä on edessä. Toin sen halliin tosi ajoissa sillä ekalla radalla melkein myöhästyin radalta kun homma eteni tosi nopeesti. Sitten vielä ihan radan lopussa yhdessä vastakäännössä sain hylyn aikaseks niin tulos oli komee 20vp, en muista millon oltais tommosia lukemia kerätty.

Hyppäristä sain kuulla ihmisten mielipiteitä että oli kuulemma varsin "mielenkiintonen" loppu, mutta en menny sitä kattoon ennenkö oli sen aika. Ja olihan siinä radassa tekemistä kuten Jarin radoissa yleensä ja oli sellasta spurttisuoraa että tiesi taas pistelleensä meneen kun siitä pääsi maaliin. Mulla oli sellanen asenne että kyllähän me nyt oikeesti osataan ja se sitten näky radalla sillä en päästäny itteeni enkä koiraa helpolla ja vaikka lopussa meinas homma karata kun suorasta putkesta piti kääntyä 90 astetta oikeelle kepeille ja en uskaltanu juosta putken pään ohi ennenkö koira on sieltä pois niin meni pitkäks ja se meinas mennä ottaan hypyn keppien sijaan, mutta sain pelastettua ja nollalal tultiin maaliin! Ja oli sitten kuitenkin niin hyvä nolla että oltiin kolmansia, ilman tota pitkää kaarretta hyppyserti olis ollu meidän ja toinen sija, mutta mitäs näitä jossitteluja tekeen, se serti kyllä vielä meille tulee.

Trip ihastu palkintona saamaan leluunsa niin että se on verkkopallojen kanssa yks lemppari.Tänään olikin vuorossa oman seuran rallykisat ja meillä toinen avoluokan kisa. Oltiin numerolla 8 ja rata vaikutti tosi kivalta. Meillä menikin sitten varsin hyvin sillä saatiin 100 pistettä eli täydet ja voitettiin koko luokka! Tuomari vielä kommentoi meistä että "Taitavaa sujuvaa yhteistyötä". Se on kiva kun näissä kokeissa on sielä lopussa aina tuomarin kommentti.

Me oltiin vielä voittajassa nollakoirana kun edellisessä rallykokeessa Sari meitä tähän pyysi kun osataan melkein kaikki voittajan liikkeet. Edellisessä kokeessa kattelin voittajan ja huomasin sielä jotain mitä ei olla reenattu mutta tässä parin viikon aikana saatiin sekin reenattua kuntoon. Tänään vaan huomas sen että oikeella en oo seuruuttanu kylttien kanssa, jota pitää ehdottomasti alkaa reenaan.

Aluks oltiin käytösruudussa ja siinähän koira on kytkettynä, liikkeenä oli istuminen 2min vasemmalla puolen, tästä ei ollu huomautettavaa.

Suoritettiin liikkeet viimesenä kuten nollakoirakko tekee ja ekana liikkeenä oli heti vauhdista peruutus kolme askelta ja se meni hyvin! Muutenkin selvittiin radasta tosi hyvin, yks kontakti virhe tuli eli -3p ja sitten aikasemmin mainitsemani kylttikokemattomuus oikeella puolen johti siihen että hyppäs yhden kyltin yli mistä -10p mutta oltais siis saatu 87 pistettä eli todella hyvä tulos! Tästä on kohta hyvä jatkaa voittajaan Tripin kanssa!

Kokeen lopulla tapahtu sitten asia mitä ei sais tapahtua eli suoritusvuorossa oleva labukka hyökkäs käytösruudussa olevan bc:n päälle! Ja bc:n omistaja ei saanu koiraa pidettyä irti omastaan ja omistaja ei voinu koiralleen mitään. Onneks meillä oli omaa porukkaa jotka sai koirat erotettua, siinä meinaan ne otti jo pystypainia. No labukka toki hylättiin ja me mentiin paikkaan bc:tä käytösruutuun että se sai mennä palautteleen koiraa kehästä pois. Sitten me mentiin uudestaan seuraavalle koirakolle käytösruutuun ja tuomari kysy että jaksaako mun koira vielä toisen radan että saadaan uusittua bc:n käytösruutu ja onneks mulla on koira joka kestää toistoja eikä hyydy. Tehtiin ensin siis käytösruutu uudelleen ja siitä sitten radalle ja heti ekan radan perään toinen rata ja onneks se bc ainakin nyt oli sielä käytösruudussa ihan levollisena, toivottavasti sille ei jääny mitään traumoja.
Lopuks se labukka sai tulla tekeen yksin radan ja kun se nainen sai sen koiransa autosta pyysin sitä siirtymään kauemmaks ja kerroin minne olen menossa. No kuten arvata saattaa eihän se siirtyny tarpeeks ja kun ei se saa sitä pideltyä se tuli meidän päälle! Onneks oon nopee ja sain siitä kiinni ja karjuin sille kuin hullu niin ei saanu mun koirasta kiinni vaan väisti mun otetta ja ääntä ja näin se saatiin pois.
Ihme kyllä tuomari ei olis tehny siitä aggressiiivisen koiran lomaketta Kennelliittoon mutta se tyttö onneks sai vaatia sen ja siihen kirjattiin myös meidän päälle tuleminen ja minä olin toinen todistaja tapahtumassa.
Onneks uusiin tokokokeisiin tulee sääntö että tämmösestä tulee heti 3kk kilpailukieltoo ja toisesta 6kk, loppuu niiden kisaaminen jotka tulee kokeileen kokeeseen josko oma rekku pysyis ruodussa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti