sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Päivä Rimalla

Aamulla aikaisten Marjukka ja Sentti tuli meille kun lähdettiin Rimalle agikisoihin. Edessä oli neljä rataa itävaltalaisen Bernd Huppen tuomaroimana, eilen sai kuulla että ihanneajat on tiukkoja ja paljon vääriä esteitä tarjolla. Ja se piti paikkansa sillä radat oli rakennettu varsiin tiiviiks ja vääriä esteitä oli tarjolla useampia. 

Aamu alotettiin hyppärillä ja siinä muurilta pituudelle oli putki ohjaajan linjalla niin että sitä oli pakko väistää ja se pukkas koiran pituuden sijalta renkaalle. Trip lähti kans ensin hakeen rengasta mutta sain sen korjattua mutta sen linja oli niin vino että tuli pituuden välistä ja se korjaukseen ja jossain kohtaa tuli hylky. Rata ei silti tuntunu pahalta vaikka se oikeesti näytti ihan hirveeltä kun laidalta katteli. 

Tokana agirata mikä lähti jännästi kentän poikki neljällä hypyllä aivan suoran putken vieressä ja neljäs toki takaakiertona mitä oli tänään paljon radalla. Kepeille tehtiin magee sisäänmeno avokulmasta vaikka mulle yks kaveri sano rataantutustumisessa että älä vaan tee moista vedätystä kun muuri oli siinä ihan tarjolla, mutta totesin että mun koiralla on vahvat kepit ja aion vaan luottaa koiraan tässä kohtaa ja se kannatti sillä sisäänmeno oli mahtava! Sitten yks takaakierto lipes väärinpäin ja hyl, mutta radassa oli myös hyviä kohtia. 

Kolmantena agirata mikä sisälsi varsin paljon takaakiertoja kuten kaks ekaakin rataa. Meillä kosahti alkupäässä kun putken sijaan koira nappas edessä olevan hypyn eli mä olin ilmeiseti rintamasuunta auki sinne hypylle. A:n teki kuitenkin hienosti vaikka siitä käännyttiin 90 astetta. Muutenkin melkein aina puomilta ja a:lta käännyttiin aina joko 90 astetta tai jopa 180 astetta, varsin villiä. 

Viimesenä oli hyppäri ja ihme kyllä siinä ei ollu yhtään takaakiertoo! Juoksemista se sisälsi sitten senkin edestä, Tripillä tuli rima alas kun vedätin ja en huomannu koota sitä. Sitten juoksusuoran päätteeks haltuunotto jäi vajaaks ja koira meni hypyn väärinpäin. 
Vaikka tosiaan tuloksilla ei mässäilty niin joka radassa oli hyviä kohtia mitkä onnistu ja mitään liian helppoja ei tän päiväset radat ollu, varsin erilaisia kun mitä suomalaiset tekee. 

Nyt me jäädään noin kuukauden kisatauolle ja reenataan a:ta kuntoon tänä aikana ja kattellaan seuraavia kisoja marraskuun puolella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti