sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Erinomaiset paimennukset

Lauantaina mentiin Kaislalle sillä edessä oli viimeset reenit Saarikylissä tänä vuonna. Suunniteltiin viimeks että tehdään perusrata pellolle toki häkitys jää pois mutta muuten tehdään rata. Mukana oli kaikki seittemän lammasta. Pystytettiin Kaislan kanssa tolppa ja portit, ilmeisesti Kaisla halus vähän haastetta kun teki porteista noin puolet kapeammat :) Ensin kokeiltiin pellolla että hakeeko Trip lampaat vähän kauempaa sillä se kuljeteli niitä pellolla kun rakennettiin rataa. Mageesti lähti kaarelle vasemmalta ja nosti lampaat hienosti meille. Wool vei lampaat hakua varten Kaislan kanssa noin 44 metrin päähän ja jäivät tolpalle. Lähetin Tripin oikeelta ja meni ekalla käskyllä maahan ja nosto oli hieno. Tolpan jälkeen ite sekoilin kun pyöröpaalit oli aika liki meidän tolppaa. Otin pariin kertaan poispäin ajon uusiks kun tuli liikaa mutkia tai koira kiersi kaaren kautta eikä lampaiden takaa. Saatiin eka portti läpi että kolme meni ulkopuolelta. Peruskuljetus ei ole ongelma ja jäikö kaks lammasta portin ulkopuolelle. 

Sitten Kaisla reenas Wollen kanssa ja me kuljetettiin lampaat niille kauemmas ja jäätiin tolpalle. Ja sitten Kaisla reenas Nukan kanssa ja lampaat pääsi karkaan paalirivin läpi ja me käytiin palauttaan ne Nukalle. 

Sitten tuli taas Tripin vuoro. Nyt lampaat vietiin 70 metriin ja taas lähetys oikeelta kun vasemmalla oli jäätyny lammikko mihin en koiraa halunnu lähettää. Hieno kaari ja tokalla käskyllä maahan ekalla oli stopannu seisoon. Aivan täysin suora nosto mulle! Sitten poispäinajo suju jo paremmin ja jäikö kaks lammasta menemättä portista. Peruskuljetuksen jälkeen vaan yks meni portista ohi. 
Oli hieno tehdä tämmönen rata ja todeta että ens kesänä ollaan kyllä valmiita kokeeseen. 

Kun alettiin purkaan rataa otin vielä muutaman poispäinajon portista ja menihän ne kaikki portista läpi!

Sitten vietiin lampaat takas aitaukseen ja Kaisla peruuttaan traikkua aitauksen portille. Muutamalla korjauksella saatiin se täydelliseen paikkaan. Otettiin Trip lastaan lampaat ja se anto niille peräaitauksesta kunnon vauhdin joten ne meni kerralla suoraan traileriin! Olipa helppoo ja Kaislan kanssa oltiin varauduttu painiin. 

Kaislalta mentiin pitkästä aikaa meidän porukoille, ei olla käyty kahteen kuukauteen. Aattelin että mitähän Eetu reagoi mutta kyllähän se meidät muisti ja ei mitään ongelmia koirien kesken. Eetu ulkona koitti muka olla nopeempi ja näppärämpi kuin Trip mutta joutu huomaan että hän ei ihan olekkaan. Eetu väsy mettälenkistä ja leikeistä Tripin kanssa joten on ainakin tän illan rauhallinen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti