sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Metsäreeniä

Eilen päivällä mentiin puuvuoren maastoon tekeen jälkee näin pienen tauon jälkeen. Mettässä tajusin että en ottanu nameja matkaan ollenkaan, joten ekaa kertaa koira ei saa namipalkkaa kepeistä pelkän kehun,  joten mielenkiintosta nähdä miten käy. Jana oli sellainen kuoppainen vanhan mettäkoneen jälki ja hyvin koira nosti jäljen. Sitten oli koneesaa vauhtia sillä jarruna sain perässä roikkua. Jälki sisälsi ekaa kertaa kaks polun ylitystä ja eka hiukan hämmensi mutta toinen ei enää yhtään.  Parissa 90 asteen kulmassa oli hiukan pyörintää, mutta hyvin koira löysi jäljelle. Jälki oli 250m pitkä ja piti sisällään kuus keppiä joista yks jäi mettään.

Hienosti koira kesti sen että kepeistä sai vaan isot kehut ja matka jatku. Työ on kyllä se mikä palkkaa tota koiraa parhaiten, vaikka normaalisti kepillä myös syö namit. Varsin tyytyväinen koiraan sillä hellettä riitti. Jäljen päälle mentiin kivalle lenkille mettään.

Tänään mentiin taas jäljelle vaikka päivä oli vielä kuumempi kuin eilen. Tein ensin jäljen jonne viis keppiä, matkaa oli 290m. Pidempiä pitää tehdä mutta tää on kovalle helteelle ihan jees matka kun ei ollu mukana vesipulloo millä olis voinu juottaa matkalla.

Jäljen teon jälkeen vein esineruuttun kolme esinettä. Ekaa kertaa Trip tekee esineruudun jossa on esineet valmiina, sillä tähän asti ollaan viety niitä yhdessä. Hienosti lähti ekalle esineelle ja nosti sen varsin nopeesti ja hieno luovutus. Sitten oli mun vuoro töpätä eli roiskasin koiran liian nopeesri takasin etsiin enkä hetsannu tarpeeks, joten koiran pistot oli vajaita eikä ollu oikeen kartalla mitä pitäis tehdä. Otin koiran ruudusta ja hiukan kerroin sille mitä edelleen tehdään ja pieni hetsaus ja koira uudelleen ruutuun. Johan oli tieto mitä tekee ja pisto lähti hienosti takarajalle ja sai tuulessa hajun ja hetken joutu ettiin että paikallisti esineen, hieno nosto ja nopee palautus. Tässä samalla tiellä ruudun lähellä tuli kaks naista hevosineen ja höpöttivät kovaan ääneen, mutta se ei koiran työskentelyyn vaikuttanu sillä ei ees vilkassu hevosia.
Viimeselle esineelle oikeet valmistelut ja koiran pisto oli suora ja nopeesti sai hajun esineestä ja nopee nosto ja palautus. Mahtava eka "oikee" esineruutu.

Tän jälkeen juotin koiran ja paarmat on tulleet ja tiistaina Trippiä pistänyt ampiainen saa sen näemmä säikyks paarmojen kanssa. Mutta onneks nää ei haittaa kun ollaan töissä.

Sitten jäljelle ja jana oli pisin tähän astisista ja jälki lähti ihan toisesta laidasta. Tuuli siirsi koiraa janalta jäljen puolelle, mutta hyvä nosto jäljestä ja sitten oli taas jarrulle töitä. Pakko oikeesti jarruttaa tota eläintä sillä muuten maaston kuopissa mulla katkee jalka, niin kovaa taas vauhti oli. Alkupäässä tajusin että meni kepin yli, muttamatka jatkuu. Hienosti matkalla jäi etsiin keppiä kun siitä hajun sai. Nyt oli namitkin mukana joten koira sai muutakin palkaks kuin kehuja. Yks välikeppi jäi alun lisäks, bongasin sen ite ja nostin sen ennekö koira meinas palata ettiin sitä.  Hieno jälki kovasss helteessä!

Nyt vielä pitää saada tottiksen esteet kuntoon ja eteenmeno niin oltais kyllä kisavalmiita, mutta kiire ei oo, jos ei ehditä tänä syksynä kisaan niin sitten ens keväänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti