tiistai 15. heinäkuuta 2014

Isolla pellolla

Eilen iltasella ajeltiin Kaislan tykö paimentaan. Mun piti niin hyvin muka muistaa miten sinne ajetaan, mutta yhtä käännöstä en muistanu joten soitto Kaislalle ja löydettiin perille.

Tänään ei oltukkaan aitauksessa vaan kuljetettiin lampaita 100m tiellä jotta päästiin isommalle heinäpellolle. Matkalla meidän taakse tuli ryhmä islanninhevosia ja toi tienpätkäon kuulemma yleensä niiden tölttipätkä mmutta pilattiin se olemalla tiellä.
Päästiin hyvin pellolle ja mentiin pellon takaosaan. Trip sai alottaa reenit ja nyt kun oli avaraa tilaa niin kaarissa oli taas kovasti vauhtia ja tulihan sielä pari haukkua. Pitkiä hakuja ei ollakkaan tehty ja nytkin alotettiin maltillisemmalla matkalla että homma olis reilu koiralle.  Kun hakukaaren vauhti nousi liikaa, niin Kimmon ohjeiden mukaan koira maahan ja joko otin sen takas lähtöpaikkaan tai makuulta uus lähetys. Välillä kaaret lässähti kasaan lampaiden päässä eli liiskas porukkaan,  mutta saatiin kyllä hyviäkin kaaria aikaseks. Kaarelta Trip sai ajaa lampaat mulle ja sitten kuljettaa hakupaikkaan poispäin ajolla joten saatiin monipuolista reeniä.
Välillä vaan pyörittelin koiraa lampaiden ympärillä ja siitä kuljetusta. Hienosti Trip uskaltaa painaa lampaita vaikka ne olis kohden koiraa ja lampaat kyllä kääntyy sen mennessä kohti. Yhden mustan pojan Trip meinas unohtaa kuljetuksissa ja lammas ajoittain korjas ittensä takas laumaan.

Tauolla pääsin nauttiin raparperimehua ja koira palautusjuomaa :) Kaisla myös reenas Woollee ja näin Trip sai levätä kunnolla. 

Toisessa reenissä jatkettiin hakuja meille isommalta etäisyydeltä ja lampaiden kuljettelua kuten ekassa reenissä. 
Tauon jälkeen Kaisla otti lisää Woollella ja sitten vuorotellen kuljeteltiin lampaita, se oli hauskaa kun toinen koira odotti kiltisti kun toinen teki hommia.

Meidän oli tarkotus kuljettaa lampaat takas kotiin, mutta nepä päätti ottaa etumatkaa kotiin ja Wool toimi stopparina. Kotosalla laiettiin lampaat kahden muun kanssa yhteen, meillähän siis oli pellolla neljä lammasta. Kun Wool ei oikee halunnu laittaa lampaita aitaukseen niin Tripin avulla saatiin ne aitaukseen. Sitten Wool olikin sitä mieltä että hänen lammessa ei muut saa uida, mutta onneks lopulta Trip sai myös käydä uimassa,  kun otettiin krokotiili Wool pois lammesta :)
Tosi kiva ilta ja tämmöstä reeniä tarvitaan lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti