sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Oli niin lähellä mutta silti niin kaukana

Oltiin eilen Takkujen agikisoissa Lempäälässä. Tuomareiden kohdalla oli hauskaa että joka rata oli eri tuomarilla. Alemmilla luokilla oli kahden tuomarikokelaan kolleegio ja molemmat läpäs viimesen tulikasteen joten nyt on kaks uutta tuomaria Janne Karstunen ja Tomas Berglund. 

Meidän kisa alko Reetta Mäkelän hyppärillä ja kun rata oli rakennettu kateltiin kauhulla yhtä u-putkee joka painu rajusti painojen alla ja viime kesäisen mailnoissin kuoleman jälkeen en suostunu omaa koiraani siihen putkeen laittaan. Sanoin asiasta ratatyöntekijälle joka vei asian tuomarille, mutta tuomarin  mielestä ei ollu aikaa vaihtaa putkee. Menin itse Reetan jutulle ja sanoin mielipiteeni putkesta ja hän oli sitä mieltä että kun päivän aikana ei vahinkoja ole sattunut hän ei vaihdata putkee. Kerroin että en koiraani kyseiseen putkeen laita niskojaan katkomaan ja lopulta putki onneks vaihdettiin parempaan, joten turvallista kisata!

Itse rataan, sain Harrilta ohjeen malttaa päällejuoksuissa jota oli radalla muutama, kun varsin moni hätäili näissä. Sainkin ne tehtyä nätisti, mutta meidän rata kaatu keppeihin. En oo koskaan ottanu Trippiä vastaan keppien ykkösvälistä mutta tällä radalla se oli järkevin vaihtoehto joten päätin koittaa. Kun olin rintamasuunta kohti koiraa niin se meni kakkosväliin eli olis pitäny olla selkä kohti koiraa mutta tätä en tienny kun en oo reenannu :) siinä sitten sählättiin hyllyn arvoisesti. Muuten oli mielettömän hyvä rata ja Harri oli kans tyytyväinen meidän menoon. 

Eka agirata oli Kari Jalosen käsialaa ja kovasti rimoja tuli alas tälläkin radalla ja u-putki a:n alla oli monien kompastuskivi kun piti mennä putkeen eikä a:lle. Me selvittiin tosta kohtaa ja pussin jälkeen Trip käänty mua kohti kuten moni muukin ja sain sen pyöräytettyä takasin muurille, mutta vasta maalissa kuulin että ei saatu tästä virhettä. Vedettiin asenteella rata loppuun ja ainoo virhe tuli puomin jälkeen renkaalla, tätä on tapahtunu ennenkin kun kontaktilla mennään renkaalle, joten asia reenilistalle. 
Yhtään nollaa ei tällä radalla tullu joten oltiin sijalla 3 tällä radalla. 

Viimeisenä oli Anne Viitasen agirata ja se olikin varsin tiiviisti rakennettu. Kahteen tiukkaan paikkaan rimat oli laitettu 65cm ja näissä tulikin paljon pudotuksia. Alku oli hyppy-pituus-hyppy 65cm ja kepit. Jarrutin hyvin ennen pituuden jälkeistä hyppyä ja rima pysy ylhäällä mutta olin rynnännyt kepeille ja koira kakkosväliin. Seinääpäin ollut hyppy oli maksimissa ja se saatiin alas kuten arvelin ja sitten multa katos vire vaikka näin ei sais käydä ja ihan lopussa muka varmistelin rengasta ja saatiin hyl aikaseks. 

Nollia tuli vähän ja voittajat napsi sertit, tosin Jalosen radalla kolme ekaa oli tuloksella 5 eli ei yhtään nollaa. 
Saatiin aikaseks hyvää fiilistä ja tekemistä, ens viikonloppu ollaan rennosti ja sitten seuraavalle on taas ohjelmaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti