sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Esineruutua ja tottista

Tänään tehtiin pitkästä aikaa esineruutua ja esineinä oli sininen pieni ranneke ja pari palaa työhanskaa, toinen käytetty ja tumman värinen ja toinen valkonen. 

Vietiin esineet yhdessä yks aika eteen, toinen keskelle ja vika n 40 metriin taakse. Trip irtos ensin takarajalle ja menikin hienosti ja nosti esineen. Sitten haki keskeltä ja lopuks mua lähimmän. 
Otettiin toinen setti minne esineet eri järjestykseen mutta vietiin edelleen yhdessä. Taas ensin haettiin takarajalle oleva ja siitä takasinpäin. Hienosti koira työskenteli vaikka välillä joutu hetken tekeen tiukemmin töitä löytääkseen esineen. 

Tän jälkeen ammuin Tripille kolme laukausta ja ihana nähdä että ei mee toimintakyvyttömäks vaikka ampuminen vielä hiukan jännittää. Sillä ammuin lopuks että aavisteli ampumista kun oon kerran ampunu sille samassa mettässä. 

Illalla mentiin hallille kouluttajien reeneihin ja me alotettiin paikallaoloilla. Ensin istuminen ja nyt ei ajatustakaan mennä maahan -jes!
Sitten paikkamakuut, oltiin viimeisenä kuudesta koirasta ja Trip meni maahan vasta mun käskyllä!
Nousu perusasentoon oli vähän vajaa mutta korjasin. 

Yksilöt alotettiin kaukoilla. Ekoissa vaihdoissa tuli eteenpäin noin 20cm ei paha mutta toki liikaa. Toisessa setissä eteni n 10cm joten parempaa kohti. Ekassa perusasennossa meinas nousta liikkurin käskyllä mutta ei enää tokassa. 

Sitten tunnari ja liikkuri eli Sari teki ympyrän. Tosi nättiä rauhallista haistelua ja nappas oman ilman että tarkisti kaikkia, hyvä juttu!

Viimeisenä otettiin z ja siinä menin kehuun istumisesta ja liikahti taakse kävelyssä mua kohti joten korjaus missä ei virhettä. 

Toiseen settiin ensin ruutua ja ekalla kertaa nosteli takapuolta ennen seuraamista joten takasin ruutuun. Sitten tokalla ei ees koittanu lähtee vaikka sai useemman käskyn liikkurilta. 

Sitten muutama merkki ja koitin opetella nopeempaa käskytystä mistä sain kokeessa sanomista. Hyviä merkkejä. 

Lopuks vielä pieni seuraaminen eikä reagoinu vaikka juostiin ruutuun! Seuraaminen oli hyvää ja äänetöntä, tämmöstä myös kokeeseen kiitos :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti