sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Tokon piirinmestaruus

Tänään oli vuorossa tokon piirinmestaruuskisat Kangasalla Kyötikkälän nurmikentällä. Koko päiväks oli luvattu rankkaa sadetta, mutta onneks aina ei ennusteet pidä paikkaansa. Me oltiin numerolla 3 suoritusvuorossa. Yksilöliikeet oli jaettu neljään eri erään, ihan hauska järjestely, ruutu ja ohjattu nouto oli laitettu suoritettavaksi yksinään. Keskellä koetta oli 20min ruokatauko, joten päivä oli varsin pitkä, me oltiin paikalla vähän yhdeksän jälkeen ja kotona lähempänä puolta viittä. Kirjat saatiin jostain syystä vasta yli tunnin päästä kisan päättymisen jälkeen.

Istuminen oli hyvä muuten, mutta kun tultiin piilosta Trip liikutteli etujalkojaan ja tästä Salme Mujunen vähensi yhden pisteen. Makuussa meni viereisen koiran käskystä maahan, muuten ei huomautettavaa.
Seuraaminen oli aikas rumaa tokoon, sillä Trip paino aikas rankasti kokoajan jalkaan, oon alkanu opettaan seuraamista vähän uusiks, ehkä ei olis pitäny tehdä sitä näin lähellä koetta =) No sen kanssa puuhastelua jatketaan.
Z:ssa jäävissä ei ollut mitään huomautettavaa, olivat kuulemma varsin hyvät, mutta se seuraamisessa painaminen...
Luoksetulossa lähti todella hyvällä vauhdilla, nyt ollaan reenattu vaan läpijuoksuja että ennakointi jäis pois ja tuli sitten niin lujaa että märällä nurmikolla ei stoppi oikeen osunu kohdalleen =) Maahanmeno oli kans vähän jämee.
Ruutuun lähettämisessä oli hidas merkille menossa ja annoin siihen toisen käskyn, ikinä ei reeneissä tuu tämmöstä. Ruutuun meni hienosti keskelle ja ekalla käskyllä maahan! Mutta jotta tulis taas jotain uutta niin se RYÖMI ruudussa kahteen otteeseen! Kun lähestyin koiraa sanoin sille hiljaa "maahan" käskyn, aattelin että jos tuomari kuulee niin kuulkoon, sillä tässä oli pistevähennyksiä tiedossa. Seuraamiseen tulo oli hyvä ja seuruu taas no ei tarvi sanoo =)
Ohjattu oli hieno, arvoin meille oikean puolen ja nyt merkki oli nopee ja suora, reenattiin Miinun merkillä ennen liikettä. Lähti oikeelle kapulalle nopeesti nopee nosto ja hieno laukka suoraan eteen!
Metallissa meni taas vähän rajusti kapulalle ja liuku hiukan nurmella, jostain syystä linja ajautu esteen sivuun ja meinas tulla ohi, mutta huomas mitä on tekemässä ja otti hypyn joten vähän mutkia matkassa. Tän jälkeen Salme totes, että koirassa on valtavasti voimaa =)
Tunnari jännitti, sillä nurmi oli aika pitkää ja liikkuri laitto kapulat vaakasuoraan jonoon, Sabina sano että näin ei sais enää nykyisten sääntöjen mukaan tehdä. Kapulat oli oikeen viimeistä lukuunottamatta piilossa, Trip ajautu yli kapuloista, haisteli kahteen kertaan näkyvää kunnes huomas ne muutkin ja haisteli varsin rauhallisesti ja toi oman maistamatta mitään! JES kerrankin tunnari onnistuu kokeessa!!
Kaukot oli varsin nopeella tempolla, onneks mun koira tekee vaihdot ripeesti sillä ei ollu mitään 3s aikaa vaan asennon vaihdot tapahtu niin että kun esim koira meni maahan heti tuli uus vaihto, eipä menny siihen liikaa aikaa =)

Kaikkiaan kiva koe ja kun oli niin alussa suoritusvuorossa niin vähän kokoajan tapahtu jotain ja pitkä päivä ei tuntunu niin pitkältä. Tästä on hyvä jatkaa ja nyt hinkataan seuruu kuntoon ennen seuraavaa koetta.

Tässä vielä pisteet:

Istuminen 9
Makuu 8
Seuraaminen 6
Z-liike 7
Luoksetulo 5
Ruutu 7
Ohjattu 9
Metalli 9
Tunnari 8,5
Kaukot 8

Yhteensä 241,5 ja 2. tulos. Ei jääny ykkönen kuin 14,5 pisteen päähän, ehkä ens kerralla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti