tiistai 3. heinäkuuta 2012

Pentupäivä Somerolla

Lauantai aamuna suunnattiin auton nokka kohti Someroo, sillä edessä olis pentupäivät eli pari päivää villiä menoo Somerolla.
Marika ja Kimmo oli suunnitellu hienon viikonlopun mahtavine tarjoiluineen, joten ei tästä viikonloppu parane. Iso kiitos vielä Marikalle ja Kimmolle hienosta viikonlopusta ja muulle porukalle hyvästä seurasta. Kaikki kuvat on ottanu viikonlopun aikana Minna.Me alotettiin lauantaina tokoreeneillä Tripin kanssa ja reenejä veti todella mukava Jaana. Tripin kanssa tehtiin ensin häiriöreeniä eli Jaana aiheutti kaikenlaista häiriöö ja kontakti piti säilyä. Muutaman kerran kontakti tipahti, mutta sallitaan se kohta 7kk pennulle =) Sitten otettiin seuraamista ja käännöksiä, tehtiin molempiin suuntiin käännöksiä ja paikallaan käännöksiä ja täyskäännöksestä seuraamista. Oli varsin pätevää tekemistä pikku-ukolta ja saatiin kovasti kehuja Jaanalta, en siis ihan vaan itekseni kehu koiraa Marikalle vaan onneks joku muukin on koiran osaamisesta samaa mieltä.

Toisella kierroksella otettiin noutoa ja tehtiin sitä niin, että heitin ensin ja Jaana siirsi kapulaa kauemmaks ja kun koira otti kapulan lelu esiin ja kovat kehut. Sitten Jaana vei muutaman kerran kapulan ite ja koira lähti kuollelle saaliille ja todella hienoja noutoja tekikin! Näistä tokoreeneistä jäi tosi hyvä fiilis, sillä sain jälleen vahvistusta, että olen tehny asiat oikein ton pentusen kanssa ja olen rakentanut sitä oikein palapalalta, sillä kestää hienoja reenejä oudoissa paikoissa ja kunnon häiriöllä.


Sitten meillä olikin vuorossa Peten agiliitoreenit, miellä on ollu vähän taukoo agissa ja odotin näistä reeneistä apuja meidän touhuun. Pete onneks ymmärtää tommosta pientä koiraa joka nostattaa itteensä totaalisesti agissa, kuulemma samoin kuten Liippari, ja ohjeena on suorittaa niin monta estettä kun koira kestää haukkumatta ja heti kun haukkuu niin koira hetkeks maahan, jotta kierrokset laskee. Hienosti rupes toimiin jo lauantain reeneissä, sillä alko jo ite tarjoon maahan menoo, kun käski sitä maahan. Myöskin tuli, että putket taas kieltoon tai ainakaan suoraan putkesta ei saa palkata vaan sen jälkeen vielä ainakin yksi hyppy ja sitten vasta palkka, sillä palkkaa itteensä putkella.


Päivän päätteeks mentiin lampaiden luo ja ohjelmassa oli paimentamista. Siitä on taas hetki kun viimeks ollaan lampailla oltu ja Trip innostuu hakukaarella kun alkaa lampaiden takana haukkua. Tähän oli tarkoitus alkaa puuttua, mutta kun ohjaaja on välillä niin pihalla... Mutta saatiin ihan kelvollista toimintaa ja käytiin lampailla pariin kertaan.


Sunnuntaina aksattiin jälleen Peten kanssa ja jatkettiin samaan tyyliin kuin lauantaina eli pari-kolme hyppyä ja pieni maahanmeno ja matka jatku. Kivasti alko homma toimiin, tätä nyt sitten vaan jumpataan kotona ja toivottavasti saadaan agiliito hallintaan.

Jälleen jatkettiin myös paimentamista ja sunnuntaina olikin aurinkoinen ja lämmin päivä. Ensimmäinen kierros tehtiin samaan tyyliin kuin eilen ja toisella kierroksella alettiin vaihtaan maahanmeno käskyä, sillä toko käskyllä se menee niin nopeesti maahan, että kuulemma kokeessa se ei oo hyvä, sillä lampaat saattaa säikähtää. Sitten alettiin reenaan uutta käskyä ja saatiin se jopa toimiin muutamien toistojen jälkeen. Ja kunhan vaan ite muistan, että aina ei tarvi niin tiukasti käskee kun koira  tottelee nätimminkin... Kimmo autto meitä kaarille lähetyksen ja käskytysten kanssa, joten jälleen olen ite monta asiaa viisaampi myös paimennuksen suhteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti