sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Jäjellä

Vihdoinkin sain itteeni niskasta kiinni ja vein koirat mettään jäljelle. Vielä on työnalla saada peltoo käyttöön, mutta toivottavasti saadaan pian pelto, jotta päästään tekeen hommia sielä.

Tein ensin Leolle jäljen ja siinä oli pari 90 asteen kulmaa ja yksi pyöree kulma, esineitä oli neljä kaikki erilaisia, normi mettäjälki keppi, vanha tunnari, avainpussi ja yksi mattorulla. Nämä sen takia, että Leon kanssahan olis tarkotus tehdä peltojälkee eikä mettäjälkee, vaikka tänään oltiinkin mettässä.

Sillä aikaa kun Leon jälki vanheni tein Tripille kaks ruutua, ensimmäinen oli sellanen pienempi jotain 2m x 2m ja toinen oli reilumpi joku 3m x 3m. Tehtiin ensin pienempi ruutu ja koiran nenä kävi kuin junan piippu, mutta silti tää homma oli vähän sähläämistä, toki tää oli sen elämän eka jälkiruutu. Trip ei ensin oikeen tykänny kun liina meni jalkojen välistä, kai se ahdisti miehisiä vehkeitä =)

Otettiin heti perään leikin jälkeen toinen ruutu ja siinä ei enää liina ahdistanu ja työskentely alko oleen jäljestämisen näköstä. Tarkisti pari kulmaa todella hyvin ja enää meni yli ruudusta vaan muutaman kerran. Keskitty koko hommaan paljon paremmin kuin ekalla, joten nopeesti oppii. Sen jälkeen leikkiä ja koira autoon, vaikka olis halunnu tehdä paljon enemmän.

Sitten Leon kanssa hommiin, se oli valmiina kuin partiopoika ja tiesi mitä ollaan tekemässä. Esineitä oli neljä, normi mettäjälki keppi, vanha tunnarikapula, avainpussi ja pieni mattorulla.
Alku lähti tosi nätisti ja oli vähän vauhtia, mutta hei kesän eka jälki, sitten aina välillä vähän katoili ja piti vähän jarrutella. Ekalle esineelle, mettäjälkikeppi, ensin pysähty mutta koitti ajaa yli, joten koiraa takasin ja käskyllä maahan, meillähän on vielä ilmasut työstettävinä. Sitten jatkettiin matkaa jälleen vauhdikkaasti ja välillä jäljen vasemmalle puolelle painaen, en tiedä veikö tuuli tolle puolelle. Kulmissa ihan hyvää duunia, tokalla esineellä kans pientä yliajoo, mutta korjaus. Hyvin malttaa että nostan esineen ilmaan ja kierrän takas taakse ennenkö saa luvan jatkaa. Kolmantena oli avainpussi ja sen otti muistaakseni näistä parhaiten mitä tähän asti tuli eteen. Sitten jostain syystä viimesen kulman jälkeen heitti vaan ittensä maahan ja oli sitä mieltä että mitään jälkee ei tän pidemmälle ole...olihan sitä vielä jäljellä n. 15m pienellä painostuksella sain sen ajaan jäljen loppuun ja viimesellä esineellä meni ite hienosti maahan ja otti mattorullan vielä jopa suuhunsa! Hyvä lopetus kuitenkin ja kelpo alku taas tähän hommaan.

Sitten päätin tehdä vielä yhden ruudun Tripille se oli n. 4m x 4m ja nyt oli autolta lähtö jo ihan erilaista eli autolla sanottu "jälki" alko viemään nenää maata kohti. Tää ruutu oli tosi hieno, rauhallisempaa menoo ja hienosti otti kaikki kulmat ja homma oikeesti näytti jäljestykseltä eikä liinat yms haitannu mitään! Varsin nopeesti pieni mies oppii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti