tiistai 5. heinäkuuta 2016

Paimentamassa

Sunnuntaina suunnattiin Somerolle paimennusreeneihin Marikan valvovan silmän alle.

Ensin otettiin Tripin kanssa hakuja ja noston reenausta, että kuuntelee myös sielä päässä eikä vaan tee oman pään mukaan. Parina meillä tässä reenissä oli Sabina ja Ukko.
Muutaman kerran Trip pysäytettiin hakukaarelle ja oli tästä ensin vähän hämillään, mutta se toi rauhallisuutta kaaren loppuun. Sitten kävelin lähelle lampaita ja sieltä vielä jatkettiin käskyllä samaan suuntaan mihin kaarikin oli menny ja koira meni 90 asteen kulmaan lampaisiin nähden ja siitä ajettiin niitä suoraan. Tässä mä ensin ryssin, kun lähdin kohti paikkaa minne oltiin lampaita Ukkoo varten viemässä niin eihän siinä tullu koiralle suoraa ajoo poikittain vaan lähtihän se sinne minne mä käännyin... tyhmä mä =) Onneks Marika sano tästä niin saatiin korjattua ja tehtyä suoria poikittaisia ajoja.
Yhdellä kaarella huomas että Trip alko oikeesti funtsiin että mitä tässä pitäis tehdä kun meni vähän hitaaks kaaren päässä, mutta hyvä että käyttää päätään. Muilla kaarilla ei tätä hitautta esiintyny eli hyvin meni ajatukset perille.
Trip tekee kyllä niin nätisti töitä ja tarvii nyt koittaa löytää meille paikka minne pääsee reenaan että olis jotain järkee lähtee kesällä kisoihin.

Waude teki perusjuttuja eli suuntia, mutta uutena oli että ekassa reenissä se laitettiin häkin ulkopuolelle että saadaan lampaat ulos sieltä ja sitten siitä otettiin se mukaan reeniin. Sitä myös päästeltiin kaarille niin että mä olin lähempänä koiraa ja sillä oli ns enemmän tilaa lampaille. Aina jos tuli kaahotusta lähtöihin se stopattiin ja otettiin uudestaan. Sai myös peruskuljettaa nyt paljon pidempiä matkoja kun mitä Derek anto sen kuljettaa. Huomas kyllä mitä Marikakin sano että se rentouttaa sitä siinä välissä kun suuntareeni sitä nostaa.

Toisessa reenissä Tripin kanssa jatkettiin samaa reeniä kuin ekassakin setissä eli hakuja Ukon kanssa. Nyt ei tarvinnu niin paljoo puuttua kaariin ja oli tosi hyvä kun Marika oli Wenjan kanssa siinä kaarella ja Tripin tarvi kiertää sekä Marika että Sabina parhaillaan, sillä Tripille on jotenkin vaikee mennä ihmisten ja koirien takaa kaarella. Onneks tätä saadaan näin reenattua ja toisella kertaa ei ahdistanu yhtään mennä ihmisten ja koirien takaa.

Waude jatko kans samaan malliin, nyt se pääsi ensin hakeen lampaat häkin sisältä ja mua vähän hirvitti laittaa se sinne yksin, joten ryssäsin sitten lampaiden ottamisen haltuun, mutta onneks Wenja oli lähellä. Ehkä pitäis luottaa enemmän Waudeen että se kyllä kuuntelee eikä oo mikään hösääjä kun ollaan lampailla, mutta jotenkin aattelee sitä kaikkee mitä vois tapahtua tilanteessa =) Hyvää reeniä saatiin sen kanssa tehtyä ja suurimmaks osaks se tekee nättejä lähtöjä. Sen kanssa sama mistä Marika sano Tripin kanssa että kun pitää suulliset suuntakäskyt pehmeinä niin se koirakin tottelee paremmin. Jotenkin ite on taas aatellu että mitä "sotilaallisemin" ne tulee niin sitä napakammin koira tottelee, mutta katin kontit. Trip oli varsin hieno sen jälkeen kaikissa suunnissa kun ne sano sille pehmeesti ja samoin maahanmeno ja sama näky Wauden kanssa, joten nyt tarvii oikeesti opetella puhuun pehmeesti ja opetteleen viheltään kaikki käskyt että vois käyttää pilliä huutamisen sijaan =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti